Novice

 
Razvrsti po:
 
 • Dostava sadja v pisarno

  15.04.2019

  Čemu je namenjena promocija zdravja na delovnem mestu in kako z dobro prakso promocije zdravja na delovnem mestu - dostava sadja, do bolj zadovoljnih in zdravih zaposlenih?
  Več o ...
   
 • Moč Citrusov

  02.12.2018

  Sadje pod imenom Citrusi (agrumi) niso le osvežujoči, ampak tudi super hranljivi. Med citruse uvrščamo limone, limete, pomaranče in grenivke, mandarine, klementine.... Citrusi imajo cel kup prednosti za naše zdravje – od krepitve imunskega sistema do kozmetičnih plusov.
  Več o ...
   
 • Sveže mandarine iz doline Neretve

  26.09.2018

  Ko se začne sezona mandarin iz doline Neretve lahko uradno naznanimo tudi začetek lepe jeseni. Letos se je sezona mandarin začela ravno prav, da nas napolni z vitamini, minerali in vlakninami za prihajajoče hladne dni! Nikar jih ne pozabi vključiti v svoj vsakdanjik; zajtrk, malico ali večerjo, saj so izjemno koristne za naše zdravje.
  Več o ...
   
 • Sezona špargljev se je začela!

  21.04.2018

  Pomlad je tu in s tem tudi začetek špargljev, ki so ena izmed prvih pomladnih zelenjav, ki pokukajo na plan. Njihova sezona se začne z aprilom in traja le do sredine junija.
  Več o ...
   
 • Čas je za pomladanski Detox

  12.03.2018

  Po dolgi zimi, mrzlega vremena, prenajedanja in stresa je naše telo pripravljeno na detox. Na srečo, pomlad prihaja in s pomladjo prihaja tudi čas prebujanja, obnove in rasti. Ritem narave v veliki meri pripomore tudi k prebujanju in obnovi našega telesa.
  Več o ...
   
 • Zakaj se odločiti za sadje na delovnem mestu?

  21.02.2018

  Med podjetji v zadnjih letih raste vse večji trend za spodbujanje zdrave prehrane za zaposlene in to z dobrim razlogom. Nezdravi zaposleni in odsotnost z dela zaradi bolniške povečujejo (zdravstvene) stroške podjetja in hkrati izgubljajo produktivnost.
  Več o ...
   
 • 7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

  20.02.2018

  Smoothiji so že več kot 2 leti del moje jutranje rutine. Dejstvo je, da je zajtrk eden od ključnih razlogov, zaradi katerih smo tekom dneva bolj motivirani. Saj je ravno zajtrk tisti, ki nam zagotovi dovolj energije, da smo kos vsakodnevnim izzivom.
  Več o ...
   
 • Znaš prepoznati sorto jabolk?

  22.01.2018

  Prve divje sorte jablan naj bi izvirale z Bližnjega vzhoda, v Evropo pa naj bi jabolko prispel s trgovci. Jabolko je eden najstarejših kultiviranih sadežev, po vsem svetu jih gojijo kar okrog 7500 različnih vrst. Spada med kulturne rastline, ki jih je vzgojil človek s pomočjo križanja.
  Več o ...
   
 • Čas je za čistilno akcijo!

  09.01.2018

  Pa ne mislimo na pospravljanje garderobnih omar in čiščenje oken (to lahko še malo počaka na toplejše mesece)… Mislimo na čiščenje lastnega telesa, kar naš organizem po včasih prazničnem predoziranju še kako potrebuje. Stopimo v pomlad prerojeni in očiščeni strupov, ki so se nam nabrali v telesu. Prilagamo seznam živil in načinov, kako se detoxa lotiti najbolj učinkovito. Akcija!
  Več o ...
   
 • 9 sadežev, ki vsebuje največ vlaknin

  18.12.2017

  Spodaj smo spisali 9 sadežev, ki vsebujejo največ vlanin na 100g. Na mizo prinašajo tudi veliko antioksidantov, vitaminov, mineralov in ostalih hranil, ki so pomemba za normalno delovanje našega telesa.
  Več o ...
   
 • Z vitamini nad prehlad in gripo!

  03.12.2017

  Močan in zdrav imunski sistem je ključnega pomena, še posebej v hladnih dneh, ko so na pohodu virusi in gripe. Zdrav imunski sistem, ni le pomemben za naše fizično zdravje, ampak tudi za naše psihično. Saj se le tako lahko naše telo dnevno spopada z virusi kot tudi življenjskim stresom, ki ga doživljamo dnevno in je pravi preizkus za naše telo.
  Več o ...
   
 • 5 korakov do popolno pečenega KOSTANJA

  15.09.2017

  Jesen je čas, ko spet zadiši po kostanju. Nič ni bolj prijetnega kot pa vonj, ki ga pričara pečen kostanj. S svojo sestavo mineralov, vitaminov in vlaknin nam v prehodnem obdobju iz poletja na jesen tudi pomaga, da se telo lažje prilagodi na hladnejše vreme.
  Več o ...
   
 • KOSTANJ - JESENSKA POSLASTICA

  14.09.2017

  Jesen je čas, ko spet zadiši po kostanju. Kostanj je okusna poslastica, ki nam s svojim vonjem pričara pravo jesen. S svojo sestavo mineralov, vitaminov in vlaknin nam v prehodnem obdobju iz poletja na jesen tudi pomaga, da se telo lažje prilagodi na hladnejše vreme.
  Več o ...
   
 • Kaki - sadež bogov

  13.09.2017

  V jesenskih dneh nas je ponovno razveselil izjemno zdrav in hranljiv sadež - kaki, ravno zaradi svojih hranilnih sestavin je nekoč veljal za sadež bogov. Ta izredno sladek sadež ima poleg sladkega okusa še veliko koristnih sestavin, ki ugodno vplivajo na naše zdravje in s tem izboljšujejo tudi naše počutje.
  Več o ...
   
 • 5 prednosti sadja na delovnem mestu

  11.09.2017

  Ste se že vprašali kakšne prednosti ima sadje na delovnem mestu? Verjeli ali ne, dobrih plati je ogromno! V novički vam predstavljamo nekaj glavnih prednosti sadja in vitaminov na delovnem mestu.
  Več o ...
   
 • Kako ostati zdrav čez jesen in zimo?

  11.09.2017

  Ko temperature padejo, marsikomu pade tudi odpornost. In namesto da bi uživali v barvah jeseni in radostih, ki jih prinaša, obležimo s prehladom. Pred nami so hladnejši meseci, premalo telesne aktivnosti, nezdrava prehrana, stres in številne dnevne obveznosti so glavni razlogi zaradi katerih se v našem telesu začnejo kopičiti toksini.
  Več o ...
   
 • Sezona BRESKEV se je začela!

  21.06.2017

  Prvi poletni sadež je že tu. Breskve spadajo med hrano rumene barve, ki nam dajejo pozitivno energijo, uvrščamo jih tudi med super živila za mladost in dobro počutje. Ker pa hkrati delujejo očiščevalno, si poleti privoščite očiščevalno kuro z breskvami in tako očistite vse toksine snovi iz telesa.
  Več o ...
   
 • Spoznaj 11 pridelkov, ki bodo to pomlad v gajbici

  19.03.2017

  Narava se je začela počasi prebujati in čas je, da se začnemo tudi mi! S pomladjo so prišli tudi daljšimi dnevi in toplejšim vremenom, prihajajo pa tudi lokalni spomladanski pridelki, kar je po dolgi zimi še kako dobrodošlo. Meseci enolične zimske prehrane in premalo gibanja so za nami, čas je, da iz telesa preženemo strupe in pomladansko utrujenost.
  Več o ...
   
 • Zajtrkuj kot kralj

  17.01.2017

  Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in nekateri ga neupravičeno podcenjujejo. Izbira zgolj kozarca soka ali skodelice kave za zajtrk ne le, da slabšata vaš imunski sistem, povzročata lahko tudi nihanje teže, večjo lakoto čez dan, telesu pa ne dovolita vnosa potrebnih snovi. »Ena najslabših navad je, da se izogibate zajtrka ali se izgovarjate, da zanj nimate časa«, pravi ena zadnjih študij.
  Več o ...
   
 • Recept: Mini jabolčna pita

  28.09.2016

  Jabolčna pita - domača klasična sladica, ki preprosto ne more razočarati. Mini sladica - okusna in preprosta za naredit.
  Več o ...
   
 • Acai zajtrk za energijo za ves dan

  06.09.2016

  Ko pomislimo na Acai jagode nam pride na misel hrana okusnih in zdravih kombinacij, ki so bogate z vlakninami, antioksidanti in zdravimi maščobami. Prav takšen bo tudi naš Acai zajtrk!
  Več o ...
   
 • Super hrana za super razpoloženje

  04.09.2016

  Preden se poletje dokončno prevesi v jesen in se izza ovinka prikradejo sezonski prehladi, je dobro svoje telo pripraviti na drug letni čas in se preventivno ogniti bacilom. V naši spletni trgovini zato priporočamo širok nabor izdelkov super hrane oziroma hrane z bogato vsebnostjo hranilnih vrednosti, ki jih naš organizem še kako potrebuje.
  Več o ...
   
 • EKO ameriške borovnice - sadež s slovenskega vrta

  11.08.2016

  Zelo malo hrane ima toliko pozitivnih učinkov na zdravje, kot jih imajo borovnice. V majhnih modrih jagodah se skriva velikanska moč. EKO ameriške borovnice so izjemno zdravilne, saj vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov pomembnih za normalno delovanje našega telesa.
  Več o ...
   
 • Marelica - sadež večne mladosti

  23.06.2016

  Ste vedeli, da v ljudstvu Hunza v Karakorumu niti enkrat v 900 letni zgodovini niso odkrili niti enega raka? Ko so ugotavljali zakaj je tako, so prišli do odkritja, da je to povezano s prehrano ljudstva Hunze, ki se pretežno hranijo z marelicami in njenimi jedrci.
  Več o ...
   
 • EKO jabolka

  14.03.2016

  Kopici pozitivnih lastnosti, ki jih vsebujejo jabolka, mi ponosno dodajamo še eno dejstvo, in sicer da poleg domačih in kakovostnih jabolk, ki jih dobite pri nas, gajbice zdaj bogatijo še eko pridelana jabolka kmetije Trstenjak.
  Več o ...
   
 • RECEPT: bananin kruh

  14.03.2016

  Vedno znova se srečujemo z enakim problemom., kaj z bananami ko so prezrele oz., ko potemnijo? Kaj drugega kot pa da spečemo najboljši kruh na svetu - bananin kruh. Če ga še niste nikoli poskusili narediti je zdaj skrajni čas, da ga poskusite. Bananin kruh, si lahko privoščite za zajtrk, malico ali večerjo.
  Več o ...
   
 • (P)ostani hidriran! Voda, voda, voda!

  08.03.2016

  In še enkrat: voda. Večkrat pozabljamo, zakaj je pitje vode tako zelo pomembno za naše telo in zdravje. Vas boli glava - pijete dovolj vode? Imate težave s prebavo - ste poskusili z vodo? Vaš obraz nima leska, nimate volje in se počutite napihnjene - rešitev je lahko voda.
  Več o ...
   
 • Zdravje v kozarcu

  03.02.2016

  Zelen smoothie napitki je hiter in enostaven način, da svoj dan začnete z naravno energijo! Za vas smo pripravili 10 zdravih in okusnih receptov za smoothie napitke, ki bodo vaše telo nahranila z vsemi potrebnimi hranili.
  Več o ...
   
 • Zdravi v novo leto!

  18.12.2015

  V poplavi prazničnih ponudb in lepih želja, vam mi želimo predvsem to, da ostanete zdravi. In ker je želja brez načrta zgolj želja, imamo za njeno uresničitev tudi ustrezen plan. Namesto brezosebnih in velikokrat nekoristnih daril, sebi ali drugim za novo leto podarite inovativno gajbico vrhunskega sadja in zelenjave, zraven pa priložite še vrhunske izdelke kot so med, marmalade, čokolade, olja, vina in likerji.
  Več o ...
   
 • Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran

  06.10.2015

  Jabolko vsebuje več kot 30 dragocenih snovi, ki krepijo odpornost organizma in ni naključje, da pregovor pravi: "Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran." Jabolko je eno izmed najbolj dostopnih in okusnih sadežev in je že od nekdaj veljalo za eno najbolj zdravih sadežev, še takrat, ko niso znali pojasniti njegovega zdravilnega delovanja.
  Več o ...
   
 • Spoznajte ključne prednosti sadja v podjetju!

  22.09.2015

  Ste se že vprašali kakšne prednosti ima sadje na delovnem mestu? Verjeli ali ne, dobrih plati je ogromno! V novički vam predstavljamo nekaj glavnih prednosti sadja in vitaminov na delovnem mestu. Presenečeni boste, kako lahko že majhna investicija pozitivno vpliva na motivacijo in počutje vaših sodelavcev. Sadje vpliva na bolj kvalitetno delovno okolje in izboljšuje poslovne rezultate.
  Več o ...
   
 • Je vaš jedilnik obarvan z mavrico?

  16.09.2015

  Ali ste vedeli, da lahko naše telo dobi vse tisto, kar potrebuje že samo z uživanjem pisane palete sadja in zelenjave? Narava je našla pameten način, da nas opozori na pomembna hranila v živilih: različna hranila dajejo rastlinam različne barve, torej vsaka barva v naravi je za nekaj dobra.
  Več o ...
   
 • TOP 13 prigrizkov za DETOX telesa

  07.07.2015

  V času, ko je vse še kako napolnjena s kemikalijami in toksinov, je še toliko bolj pomembno, da dobro skrbimo za svoje telo. Razstrupljanje je najboljši način, da očistite svoje telo in ponovno vzpostaviti ravnotežje od znotraj. Torej oglejmo si 13 prigrizkov, katere lahko vsak dan grickate brez slabe vesti.
  Več o ...
   
 • HIT POLETJA - ledene sadne lučke (popsicles)

  07.07.2015

  Odlična poletna poslastica za vroče poletne dni! Sveže sadje z vodo ali sokom naredi svež in zdrav prigrizek za poletne dni. Sadne lučke so enostavne za pripravo, okusne in hkrati zabavne. S kančkom domišljije lahko naredite sadno lučko na tisoč in en način.
  Več o ...
   
 • 11 najbolj hranljivih sadežev in zelenjavnih pridelkov!

  11.05.2015

  Raznovrstna prehrana z rednim uživanjem sadja in zelenjave lahko bistveno pripomore k boljšemu počutju in zdravju. Ker smo tako osredotočeni na to, koliko ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin smo zaužili v vsakem obroku, pogosto pozabimo, da so mikrohranila tudi bistvena za zdravo telo in odlično postavo.
  Več o ...
   
 • RECEPT: Doma narejene Granola tablice

  21.04.2015

  Granola tablice so odličen prigrizek za dopoldne, opoldne ali popoldne. Vsebujejo minerale, vitamine, antioksidante in še mnoge druge hranilne sestavine, ki so pomembne za naše dobro počutje in zdravje. Granola tablice nas napolnijo z energijo, ki jo še kako potrebujemo na delovnem mestu, so tudi idealen prigrizek za športnike.
  Več o ...
   
 • Ekstra deviško oljčno olje Montis – z geografskim poreklom slovenske Istre

  07.04.2015

  Oljčno ali olivno olje je osnova mediteranske prehrane, ki jo številni strokovnjaki za zdravje priporočajo za ohranjanje zdravja in podaljševanje mladosti. Uporabnost oljčnega olja je zelo razvejana, saj ga ne uporabljamo samo za pripravo hrane vendar tudi za lepotne tretmaje.
  Več o ...
   
 • 5 nasvetov za po-praznični DETOX telesa

  06.04.2015

  Kljub temu, da si vedno znova in znova rečemo, da bomo ob prihajajočih praznikih bolj pazili kaj in koliko bomo jedli, se ponavadi ta načrt izjalovi, saj se zelo težko upremo sveže pečeni potici in slastni šunki. Posledice prenajedanja nezdrave in kalorične hrane se pokažejo v upadanju koncentracije, nenehnemu občutku utrujenosti in nasploh slabem počutju.
  Več o ...
   
 • Recept: Pad Thai

  25.03.2015

  Pad Thai vam bo z odličnim vonjem in okusom vašo kuhinjo spremenil v pravo tajsko restavracijo. Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna.
  Več o ...
   
 • Čas je za spomladansko razstrupljanje telesa!

  17.03.2015

  Narava se je počasi pričela prebujati in čas je, da se začnemo tudi mi! Meseci enolične zimske prehrane in premalo gibanja so za nami, čas je, da iz telesa preženemo strupe in pomladansko utrujenost.
  Več o ...
   
 • Zdrav zajtrk za boljši dan - Chia puding!

  03.03.2015

  Zdrav zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj postavlja temelje za celoten dan, vitamini in minerali v jutranjih urah namreč prinesejo moč in vzdržljivost, poveča pa se nam tudi koncentracija in produktivnost.
  Več o ...
   
 • Recept: Čokoladni mousse s svežimi jagodami

  28.01.2015

  Odličen recept za vse sladkosnedce in čokoholike! Čokoladni mousse je preprost za pripravit in predvsem za prste obliznit! :)
  Več o ...
   
 • Recept: Jajčevec pizza

  13.01.2015

  Ste tudi vi ljubitelji pizze? Pri nas vsekakor smo, saj ne mine teden, da si ne bi pripravili take ali drugačne vrste pizze. Ravno včeraj smo preizkusili nov recept s katerim smo zadeli v polno! Jajčevec pizza je primerna za vse vegane in vegeterjance.
  Več o ...
   
 • RECEPT: Detox Smoothie

  11.01.2015

  Detox smoothie napitek za razstrupljanje po novem letu je okusna in zdrava izbira za vse, ki smo v času prazničnih dni "grešili" s prekomerno količino alkohola in si privoščili kakšno dobroto preveč. Začnite novo leto tako, da naredite nekaj dobrega za svoje telo.
  Več o ...
   
 • Goji jagode - skrivnost dolgega življenja

  21.12.2014

  Kitajska ljudska modrost - Leta 1930 je New York Times objavil dva dokumenta kitajske vlade iz leta 1827 in 1877. Ta dva dokumenta sta bili voščili mojstru in zeliščarju Li Ching-Yuenu za 150. in 200. rojstni dan. Umrl je leta 1933, star več kot četrt tisočletja.

  Več o ...
   
 • 7 superživil za krepitev odpornosti in lajšanje simptomov prehlada!

  11.11.2014

  Prehlad je virusna okužba zgornjih dihal, še posebej pogosta na prehodu med letnimi časi. V povprečju nas doleti trikrat na leto, simptome pa vnaprej omilimo s celoletno krepitvijo imunskega sistema. Pomaga uživanje sveže zelenjave in sadja, bogatega z vitamini, kakovosten počitek, dovolj tekočine ter izogibanje kofeinu, nikotinu in alkoholu, ki na splošno slabo vplivajo na telesno zdravje.
  Več o ...
   
 • Zakaj česen velja za naravni antibiotik?

  16.09.2014

  Česen že od pradavnine velja za eno izmed najučinkovitejših naravnih zdravil za odpravljanje črevesnih zajedavcev, lajšanje težav z dihanjem in prebavo. Raziskave so pokazale, da česen krepi imunski sistem, saj vsebuje veliko antioksidantov, ki ščitijo organizem pred uničujočim bakterijami in virusi.
  Več o ...
   
 • Recept: Lucky Detox smoothie

  05.09.2014

  Zeleni smoothie je odličen za zajtrk ali malico. Zeleni smoothie napitki vsebujejo ogromno hranilnih vrednosti, zaradi katerih dolgo ne boste občutili lakote, saj boste telesu priskrbeli vsa potrebna hranila. Okusi zelenjave in sadja se odlično ujemajo in skupaj ustvarijo slasten, hranljiv in osvežujoč smoothie.
  Več o ...
   
 • 8 pozitivnih lastnosti avokada

  06.08.2014

  Ker avokado že tisočletja velja za čudežno živilo, smo se odločili, da vam razkrijemo 8 pozitivnih lastnosti avokada. Avokado je neizmerno zdrav in se uvršča med najbolj hranljivih vrst sadja na Zemlji, saj vsebuje kar 25 ključnih hranilnih snovi. Izhaja iz družine Lauraceae, plod drevesa avokadovec. Najstarejšo dokazi o uporabi avokada dokazujejo že 10.000 pr. n. št.
  Več o ...
   
 • Pijete dovolj vode? Ste dehidrirani?

  01.07.2014

  Človeško telo sestavlja kar 60% tekočin, ki so nujno potrebne za naše zdravje. Poleti je dehidracija izjemno pogost pojav, saj preživimo veliko svojega časa na soncu oz. na prostem.
  Več o ...
   
 • Recept: okusni čokoladni maffini z malinami

  29.06.2014

  Zopet smo malo ustvarjali in naše sadje vključili v izvrstno sladico, ki je enostavna za pripravo in se prileže ob vseh priložnostih. Preberite si preprost recept in se posladkajte že danes! :)
  Več o ...
   
 • Sedaj dostavljamo tudi v ostala večja mesta!

  11.06.2014

  Z ekspresno službo City Express smo se dogovorili, da bodo naše sadne in zelenjavne gajbice ekspresno dostavljali tudi v večja mesta po Sloveniji...
  Več o ...
   
 • Poletno sadje - vitaminska osvežitev

  02.06.2014

  Koščičasto sadje je pravo poletno sadje. Prva znanilka poletja je češnja, sladijo ji višnja, marelica, nektarina in breskev,melona in lubenica, ob koncu poletja pa še sliva, ringlo in cibore. Poletje je pred vrati in v vročih dneh je pomembno, da dovolj pijemo in zaužijemo veliko sadja in se tako izognemo dehidraciji.
  Več o ...
   
 • Energijski jagodni SMOOTHIE

  17.05.2014

  Se počutite utrujeni? Potrebujete dodatno energijo za naporne dni? Nadomestite sladkane pijače z osvežilnim in naravnim energijskim smoothie-jem iz svežih jagod.
  Več o ...
   
 • Smoothie - zdrav način življenja

  23.04.2014

  Po praznični hrani in lenarjenju vam bo telo še kako hvaležno, če mu boste privoščili očiščevalno kuro. Za vas smo pripravili nekaj o smoothie - jih in recept za smoothie, ki bo vaš organizem prečistil in napolnil z energijo.
  Več o ...
   
 • Citrusi in zdravje

  11.04.2014

  Ali ste vedeli, da se zaradi premajhnega vnosa C vitamina pojavljajo kronične bolezni, kot so srčne bolezni, visok tlak in rak. Citrusi, ki so polni vitamina C, skupaj v kombinaciji drugih vitaminov in mineralov znižuje možnost nastanka kroničnih bolezni.
  Več o ...
   
 
Prikaži strani
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.