Št. produktov: 0
16.11.2020
Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti.
To, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, nas učijo že od malih nog. Da je v zajtrk dobro vključiti lokalne sestavine pa morda nismo slišali tolikokrat, kot bi morali. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano navaja štiri razloge, zakaj je bolje uživati lokalno pridelano hrano, ki so spisani nižje. Mi pa smo se o pomembnosti uživanja lokalne hrane že razpisali v članku, ki ga najdete tukaj.
Kaj sploh je tradicionalni slovenski zajtrk? Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek dneva slovenske hrane, ki so ga v vrtcih in osnovnih šolah v sedanji obliki in na nacionalni ravni oz. vseslovenskem obsegu prvič izvedli leta 2011. Že prej pa so ga na pobudo Čebelarske zveze Slovenije izvajali v mnogih vzgojno-izobraževalnih zavodih. Projekt je z leti prerasel v vseslovenski dogodek, ki zaživi vsak tretji petek v novembru in se iz osnovnih šol širi tudi v različne druge ustanove.
Za pripravo tradicionalnega slovenskega zajtrka potrebujemo: kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vse naštete sestavine boste našli na enem mestu - pri nas! Kruh z drožmi spečejo v Pekrani Osem, maslo in mleko pripravljajo v Mlekarni Planika, za med poskrbi MrBEE čebelarstvo Poslek, jabolka različnih sort pa prihajajo iz različnih kmetij in sadjarstev po Sloveniji - vi samo izberete sorto, ki vam je najbolj všeč.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.