Št. produktov: 0
28.01.2015
Odličen recept za vse sladkosnedce in čokoholike! Čokoladni mousse je preprost za pripravit in predvsem za prste obliznit! :)
Rahla in zapeljiva čokoladna pena, ki se ji preprosto ne boste mogli upreti.
Sestavine:
- temna čokolada: 130g
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 1 sladka smetana
- 2 čajni žlički kakava
- sladkor beli 40g
- jagode 150g
- mleko 1dcl
V manjši posodi zavremo 1 dcl mleka, ko mleko počasi prične vreti vanjo nadrobimo čokolado, ki jo med občasnim mešanjem stopimo v gladko zmes. Stopljeno čokolado ohladimo na sobno temperaturo.
V dve posodi ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg, Rumenjake in sladkor zmešamo v penasto zmes, ki ji dodamo kakav. Sladko smetano črvsto stepemo.
Ko je čokolada že čisto ohlajena, jajčni zmesi postopoma dodajamo stopljeno čokolado in sladko smetano. Zmes z metlico dobro premešamo in na koncu še nežno vmešamo sneg, da dobimo kremasto in rahlo peno.
Jagode narečemo na majše koščke-kockice in jih položimo na dno kozarčkov. Čokoladno peno previdno predevamo v majhne kozarčke in jih postavimo v hladilnik za tri dobre ure, da se pena ohladi in strdi. Preden čokoladni mousse postrežemo, vsakega okrasimo s koščkom jagode in vejice mete.
Dober tek! :)
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.