Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Recept: Čokoladni mousse s svežimi jagodami

Recept: Čokoladni mousse s svežimi jagodami

28.01.2015

Odličen recept za vse sladkosnedce in čokoholike! Čokoladni mousse je preprost za pripravit in predvsem za prste obliznit! :) 

Rahla in zapeljiva čokoladna pena, ki se ji preprosto ne boste mogli upreti.

Sestavine: 

- temna čokolada: 130g
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 1 sladka smetana
- 2 čajni žlički kakava
- sladkor beli 40g
- jagode 150g 
- mleko 1dcl

V manjši posodi zavremo 1 dcl mleka, ko mleko počasi prične vreti vanjo nadrobimo čokolado, ki jo med občasnim mešanjem stopimo v gladko zmes. Stopljeno čokolado ohladimo na sobno temperaturo.

V dve posodi ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg, Rumenjake in sladkor zmešamo v penasto zmes, ki ji dodamo kakav. Sladko smetano črvsto stepemo.

Ko je čokolada že čisto ohlajena, jajčni zmesi postopoma dodajamo stopljeno čokolado in sladko smetano. Zmes z metlico dobro premešamo in na koncu še nežno vmešamo sneg, da dobimo kremasto in rahlo peno.


Jagode narečemo na majše koščke-kockice in jih položimo na dno kozarčkov. Čokoladno peno previdno predevamo v majhne kozarčke in jih postavimo v hladilnik za tri dobre ure, da se pena ohladi in strdi. Preden čokoladni mousse postrežemo, vsakega okrasimo s koščkom jagode in vejice mete.

Dober tek! :)


 

Ne spreglej

  • Jagodna SLO gajbica

    Jagodna SLO gajbica

    Domače slovenske jagode iz Kmetije Krošelj!
    Več »
     
  • FIT paket

    FIT paket

    V FIT paketu smo za vas pripravili okusne in predvsem zdrave dobrote polne mineralov, vitaminov in vlaknin, ki lahko služijo kot zajtrk ali pa kot malica.
    Več »
     
  • Anti Stresko gajbica

    Anti Stresko gajbica

    V Anti Stresko gajbici boste našli kombinacijo 6 kg svežega in okusnega sezonskega sadja. Sadje je pestro in bogato z vitamini, minerali ter antioksidanti.
    Več »
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.