Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Zakaj se odločiti za sadje na delovnem mestu?

Zakaj se odločiti za sadje na delovnem mestu?

21.02.2018

Med podjetji v zadnjih letih raste vse večji trend za spodbujanje zdrave prehrane za zaposlene in to z dobrim razlogom. Nezdravi zaposleni in odsotnost z dela zaradi bolniške povečujejo (zdravstvene) stroške podjetja in hkrati izgubljajo produktivnost. 

Gajbice s sadjem, dostavljene v vašo pisarno, spodbujajo zdrav prigrizek in zmanjšuje nezdravo alternativo prigrizka. Svežo sadje pri delu pomeni, da bodo zaposleni hitreje posegli po jabolku ali banani, kot pa po nečem nezdravem. Sadje je hranljivo, okusno in ga lahko kadarkoli uživate. Prednosti uživanja sadja so številne, zdravniki priporočajo, da za optimalno zdravje uživamo pet kosov sadja na dan. Redna dostava sadja in enostaven dostop do sadja pripomorejo k doseganju poslovnega cilja za večino vašega osebja.

Da ohranite vaše osebje zdravo in srečno je ena od ključnih sestavnih delov za zagotavljanje produktivnosti na delovnem mestu. Sadje pripomore k izboljšanju spomina in krepi imunski sistem, tako da s tako majhno spremembo na delovnem mestu lahko pomagate izboljšati splošno zdravje vaše ekipe in hkrati zmanjšate/skrajšate bolniške dni. S tako številnimi prednosti za tako majhen vložek ni težko razumeti, zakaj se tako veliko podjetij odloča za vključitev sadja v svojo pisarno.

Dostava sadja v podjetje

Zakaj ravno sadje?

Sadje vsebuje veliko hranilnih snovi v obliki antioksidantov, vitaminov in mineralov, ki poskrbijo, da so vaši možgani vedno osredotočeni in pozorni. Hranilne vrednosti v sadju vam pomagajo, da se osredotočite na svoje delo in s tem povečate vašo produktivnost. Najmanjša sprememba, ki jo katerakoli podjetje lahko naredi, je, da svojim zaposlenim omogoči zdravo alternativo z vnosom svežega sadja v delovno okolje. Sveže sadje je zdravo, lahkotno in okusno, zaradi česar je odlična možnost za prigrizke ali kot del lahkih obrokov na delovnem mestu.

Ste vedeli?

Naravni sladkor v sadju svojo energijo z razliko od sladkorja v "junk food-u" sprošča počasneje, zato nam omogoča, da ostanemo dlje časa pozorni in pripomore k preprečevanju popoldanskih "padcev" in utrujenosti.

Kam postaviti sadje na delovnem mestu in zakaj je to pomembno?

Prepričajte se, da je sveže sadje zlahka dostopen zaposlenim, tako bodo večkrat posegli po njem. Postavite ga na recepcijo oz. vidno mesto in s tem spodbudite zaposlenega k zdravemu načinu življenja že takoj, ko vstopi skozi vrata.

Dostava sadja v podjetje

Kako sadje vpliva na produktivnost in uspešnost?

Spodbujanje zdravja na delovnem mestu je pomemben pristop k izboljšanju zdravja in produktivnosti. Poleg manjših kalorij kot običajnih prigrizkov v pisarni, je ena prednost uživanja več sadja na delovnem mestu pozitiven vpliv na produktivnost na delovnem mestu. Zdravi zaposleni so 20% bolj produktivni in poročajo o manj odsotnosti zaradi bolezni. 

V dolgoročnem obdobju bo dostop do sadja pripomogel k večji produktivnosti in krajših odsotnosti (zaradi bolniške).

Neverjetno je, da lahko nekaj tako enostavnega, kot je ponuditi zaposlenim sveže sadje naredi tako veliko spremembo, vendar jo resnično naredi. S takšno majhno spremembo zaposleni počutijo veliko bolj cenjene. 

Zagotavljanje svežega sadja vašemu kolektivu je najbolj stroškovno učinkovita prednost, ki jo lahko ponudite vsem zaposlenih in istočasno Izboljša podobo ter ugled podjetja

  • 79% zaposlenih je dejalo, da so se z uvedbo sadja na delovnem mestu počutili bolj cenjene.
  • Dejstvo je, da se ljudje iz dneva v dan bolj zavedamo pozitivnih lastnosti, ki jih ima zdrava prehrana na naš vsak dan in ravno zaradi tega je zdrava prehrano vse bolj cenjena tudi na delovnem mestu.
  • Podjetja, ki svojim zaposlenim nudijo podporo za zdravje in dobro počutje, bodo verjetno imela večja povpraševanja glede zaposlitve. Ankete v tujini so pokazale, da bi 87% zaposlenih raje zaposlovalo v podjetju, ki ponuja sveže sadje oz zdravo alternativo malice in dobro počutje. 
  • Več kot 80% naših strank nam je povedalo, da se je po uvedbi sadja v pisarni "Kakovost življenja v pisarni" izboljšalo.
  • 70% zaposlenih je začelo jesti več sadja
  • 45% osebja je manj nezdravih prigrizkov, kot je nekoč


Dostava sadja v podjetje


Postanite tudi vi pisarniški HEROJ!

Različni študiji so pokazali, da so zaposleni, ki imajo več energije  produktivni, usmerjeni, motivirani, zvesti in imajo običajno manj odsotnosti zaradi bolniške.

Naše sadne gajbice so na voljo v treh različnih velikostih in so pakirane s svežim (predvsem sezonskim) sadjem. Prednost dajemo lokalno pridelanemu sadju iz okoliških kmetij. Sadje na dan dostave ročno preberemo in previdno zapakiramo v lične lesene gajbice. 

Z nami ni potrebno podpisati pogodbe. Preprosto nam pišite in pomagali vam bomo izbrati najboljšo sadje za vašo pisarno.

Napolnite pisarno z energijo in dobro voljo s pomočjo Gajbica.si! 

Dostava sadja v podjetje


 

Povpraševanje podjetja

Polja označena z * so obvezna!

    1. Sodobni splet d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov preberite v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.