Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Zakaj je podpora lokalni skupnosti pomembna?

Zakaj je podpora lokalni skupnosti pomembna?

28.07.2020

Pri Gajbici smo vsakič znova presenečeni nad pestro ponudbo in okusnimi dobrotami, ki jih premore naša lokalna skupnost. Velikokrat se zalotimo, da ob pokušanju novega izdelka razmišljamo "mmm, zakaj nisem že prej poizkusil tega?".

Na naše vprašanje bi se odgovor najverjetneje glasil, "zato, ker kupuješ uvožene izdelke, ki jim je bilo odvzetih veliko koristnih in okusnih sestavin, da je lahko njihova cena nižja".

Slovenske fige pri Gajbica.siSlovenske fige pri Gajbica.si

Je lokalno boljše?

Zdravju in planetu prijazno

Pridelki, ki imajo kratko dostavno pot, lahko dozorijo na drevesu/v zemlji ... in ne med potjo do trgovine ali skladišča. Tako so polnejšega okusa in vsebujejo vse tiste vitamine in minerale, ki bi jih v resnici morali. Lokalno sadje in zelenjava sta torej boljša za uživanje, saj sta sveža in polna koristnih sestavin.

Krajša dostavna pot pomeni tudi manjši ogljični odtis in posledično večjo korist za naš planet. S krajšimi distribucijskimi potmi lahko prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in tako skrbimo za ohranitev našega bivanjskega prostora.

Kmetom in podjetnikom prijazno

Lokalna oskrba ima poleg bolj kakovostnih živil še širši družbeni pomen. Z nakupovanjem lokalnih pridelkov in podpiranjem lokalnih kmetovalcev podpiramo lokalno kmetijstvo, samooskrbo in okolje ter skrbimo za to, da bodo kmetije v naši skupnosti obstajale tudi v prihodnosti.

Okusu prijazno

Lokalna hrana je bolj zrela, sveža in polnejšega okusa. Saj veste o čem govorimo, kajne? Tisti okus iz otroštva, ko smo na babičinem vrtu jedli jagode. Lokalni sezonski pridelki nas ponesejo nazaj v tiste čase in spet se spomnimo, kakšen je pravi okus jagod, breskev, malin in drugih pridelkov.

Lokalne dobrote pri Gajbica.siV sezoni pri Gajbici na voljo tudi slovenske fige, breskve, marelice, lubenice ...

Torej naš odgovor na vprašanje, ali je lokalno boljše, se bo vedno glasil - DA!

Podpiramo lokalno

Pri Gajbici se že od samega začetka delovanja trudimo, da bi imeli v ponudbi čim več lokalnih sezonskih pridelkov ter da smo pri tem popolnoma transparentni - vedno boste vedeli s katere kmetije je prišlo sadje ali zelenjava v vaši gajbici.

Našim strankam nudimo mesto, kjer najdejo širok nabor lokalnih pridelkov ter izdelkov. Poleg zgoraj naštetih prednosti, ki jih ima uživanje lokalne hrane, naštevamo še nekaj tistih, ki jih prinaša naročanje pri Gajbici:

  • Brez plastike: sadje in zelenjava sta pakirana v kartonske vrečke ali škatle ter položena v leseno gajbico (narejena je iz netretiranega slovenskega lesa smrek prizadetih od podlubnikov), ki jo lahko stranke obdržijo ali vrnejo ob naslednji dostavi.
  • Dostava na dom: strankam ni potrebno zapravljati dragocenega časa in se voziti v trgovine, saj jim gajbice dostavimo na dom - dan dostave pa si določijo sami. Tako prihranijo čas in zmanjšajo ogljični odtis.
  • Zadovoljstvo strank: mnenje naših stran nam pomeni največ, zato v primeru nezadovoljstva z naročenim vedno ponudimo vračilo denarja ali menjavo izdelka. Ker neradi razočaramo naše stranke pa vedno priložimo še kakšno darilce v opravičilo.
  • Enostavno plačevanje: sestavljanje gajbice in plačevanje zanjo je zelo enostavno - nudimo možnost plačila po predračunu ter s kreditnimi karticami. Če med 22. junijem in 16. avgustom to storite s kartico Visa pa lahko sodelujete tudi v nagradni igri, v kateri lahko osvojite eno izmed osmih nagrad v vrednosti 1.000 €. Več o nagradni igri si lahko preberete tukaj.
Visa in Gajbica.si

Podpiranje lokalne skupnosti torej s seboj prinaša en kup prednosti. In res je, da pri hrani ne veš, dokler ne poizkusiš, zato le dajte priložnost lokalnim izdelkom - ne bo vam žal.


 Visa in Gajbica.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.