Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Čas je za spomladansko razstrupljanje telesa!

Čas je za spomladansko razstrupljanje telesa!

17.03.2015

Narava se je počasi pričela prebujati in čas je, da se začnemo tudi mi! Meseci enolične zimske prehrane in premalo gibanja so za nami, čas je, da iz telesa preženemo strupe in pomladansko utrujenost.

Pomlad je čas za razstrupljanje telesa, za novo energijo in preporod! Z rastrupljanjem telo očistite vseh strupov, ki so se čez zimo nabrali v vašem telesu. Ključni orgrani pri razstrupljanju telesa so jetra, ledvice, črevo, pljuča, in koža. Razstrupljanje odlično pripomore k boljšemu počutju, izgledu in krepitvi imunskega sistema.

Pomladansko čiščenje telesa je predvsem dobro, saj s tem svoje telo prebudite iz zimskega spanja, pospešite metabolizem ter mu privoščite zdravo hrano, ki bo poleg vsega dodala tudi dodatno energijo, s katero boste premagali pomladansko utrujenost. 

Pomlad je idealen čas za razstrupljanje tudi zato, ker v pomladanskem času raste veliko rastlin, ki spodbujajo čiščenje organizma. Pomladanske rastline, ki pomagajo pri razstrupitvi in regeneraciji telesa so regrat, šparglji, čemaž in mlade koprive.

Kako hrana vpliva na vaše telo?

Pretirana količina nezdrave hrana ima zelo slab učinek na vaše telo, še posebej, če zaužijete veliko mastne ter cvrte hrane, sladkorja in kave. Namesto kave si raje privošči zeleni čaj, ki ima antioksidantski učinek.
Ves ta "junk food" upočasnjuje vaš metabolizem, kopičijo se strupi v vašem telesu in tako iz dneva v dan občutite utrujenost in pomanjkanje energije

Za svoje telo že veliko naredite z rednim uživanjem sadja in zelenjave, ki sta še posebej bogata z vlakninami, ki so pomembne za vaše telo.

Pomembno je da čez dan spijete zadostno količino vode, saj vam bo le-ta pomagala pri izločanju toksinov iz telesa. Voda pomaga pospešiti metabolizem, dvigniti energijo in vam da občutek sitosti. Poleg zdravilnih učinkov bo voda tudi odstranila videz utrujenosti, suho kožo in podočnjake. 

Preberite si dva enostavna recepta, ki vam bosta pomagala razstrupiti telo in vas napolnila z dodatno energijo. 

1. DETOX energijska pijača iz Chia semen

Sestavine za Detox vodo

- chia semena (1,5 jušne žlice)
- sok limone ali limete (polovička limone / limete)
- navadna voda ali 100% kokosovo vodo

Zahvaljujoč semenom chie ima napitek dobro hranilno vrednost, limonin sok pa pomaga pri razstrupljanju telesa.

Priprava:

1. Chia semena in vodo zmešamo v steklen kozarec in pustimo stati 10 minut, da se semena nabreknejo. Med namakanjem chia semena še nekajkrat premešajte, da se ne naredijo grudice.
2. Dodamo limonin sok.
3.  Dobro premešajte in popijte. :) 


2. Zeleni Smoothie za čiščenje organizma

Sestavine za smoothie

- regrat (v primeru, da vam regrat pregrenak ga lahko nadomestite z mlado špinačo)
- limona
- ingver
- sveže jagode ali jabolko
- goji jagode
- banana 

Priprava:

Goji jagode najprej za 10-15 minut namočimo v vodi. Sadje in zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na koščke. V blenderju naprej zmiksamo regrat ali špinačo in sok limone, potem pa postopoma dodajamo ostale sestavine, namočene goji jagode in preostalo sadje. 

Dober tek! :)

 

 

Priporočamo

  • Zelena DETOX gajbica

    Cena: 26,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Po napornem vikendu nezdrave hrane in pijače, vaše telo še kako hrepeni po zelenem smoothie - ju.

    Ker sam smoothie z zelenjavo ni kaj preveč okusen, vedno kombinirajte zelenjavo in okusno sadje (sveže ali zmrznjeno). Sadje smoothie napitku doda okus. Kljub nekoliko neprivlačni barvi je smoothie napitek poln okusov, ki se popolnoma ujemajo.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.