Št. produktov: 0
21.06.2017
Prvi poletni sadež je že tu. Breskve spadajo med hrano rumene barve, ki nam dajejo pozitivno energijo, uvrščamo jih tudi med super živila za mladost in dobro počutje. Ker pa hkrati delujejo očiščevalno, si poleti privoščite očiščevalno kuro z breskvami in tako očistite vse toksine snovi iz telesa.
Breskve izhajajo s Kitajske, kjer so jih častili kot simbol nesmrtnosti in dolgega življenja. Aleksander Veliki je breskve odkril v času svojega pohoda v Perziji in jih nato po svileni poti prinesel Grkom in Rimljanom.
Breskve uvrščamo med pomlajevalno sadje, saj so bogate z antioksidanti, ki telesne celice varujejo pred poškodbami, kožo pa ohranjajo naravno prožno in svežo.
Breskve še danes veljajo za naravno odvajalo. Pozitivno vplivajo na prebavo, preprečujejo zastajanje vode ter čistijo ledvice in sečni mehur. Ker pa vsebujejo tudi veliko niacina in mineralov, dvigujejo razpoloženje in odpornost. Ne priporočajo pa se diabetikom in alergikom.
Breskve vsebujejo pomemben antioksidant - betakaroten, ki ga človeški organizem spreminja v vitamin A. Zaradi vitamina A nam breskve v času utrujenosti, npr. po telesni dejavnosti v vročih, soparnih dneh zelo hitro povrnejo energijo.
- 10 dag masla
- 10 dag sladkorja
- 4 rumenjake
- 1 vanili sladkor
- 25 dag moke
- 1 pecilni prašek
- 0,5 dcl - 1 dcl mleka (za bolj rahel biskvit)
- 4 breskve
1. Skupaj postopoma vmešamo maslo (maslo je sobne temperature), sladkor, vanili sladkor in 4 rumenjake, maso penasto zmešamo.
2. V maso postopoma dodajamo moko, pecilni prašek in mleko.
3. Posebaj stepemo 4 beljake. Beljake nežno in postopoma vmešamo v maso.
5. Preden damo bistvi peči v pečico, pekač namažemo z maslom.
6. Breskve operemo, olupimo in narežemo na krhlje.
7. Biskvit pečemo pri 180 stopinjah, pečemo ga približno 20-25 min. Ko se je bistvit pekel že 5 min, pečico odpremo in na biskvit potresemo narezane in olupljene breskve. Ko smo breskve stresli na bistvit najdaljujemo s peko nadaljnih 15-20 min.
1. Solato in breskve temeljnito operemo in jih malenkost osušimo oz. odcedimo.
2. Breskve po želji olupimo in narežemo na krhlje.
3. Čebulo, feta sir in orehova jedrca narežemo oz. naseseklajmo.
4. Skupaj zmešamo olivno olje, vinski kis in med.
5. Vse skupaj dobro zmešamo skupaj in solata je pripravljena.
- 2 breskve
- 1 banana
- ščepec cimeta
- kokosovo mleko (lahko tudi katero koli drugo - po želji)
- 4 kocke ledu
1. Breskve operemo in narečemo na krhlje, prav tako narežemo banane (na kolobarje).
2. Vse sestavine damo skupaj v blender in mešamo dokler ne dobimo gladke zmesi - smoothi-ja.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.