Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Čas je za čistilno akcijo!

Čas je za čistilno akcijo!

09.01.2018

Pa ne mislimo na pospravljanje garderobnih omar in čiščenje oken (to lahko še malo počaka na toplejše mesece)… Mislimo na čiščenje lastnega telesa, kar naš organizem po včasih prazničnem predoziranju še kako potrebuje. Stopimo v pomlad prerojeni in očiščeni strupov, ki so se nam nabrali v telesu. Prilagamo seznam živil in načinov, kako se detoxa lotiti najbolj učinkovito. Akcija!


Ugotovitve in odločitve

Prvi mesec novega leta že tradicionalno prinaša večje vpise v telovadnice in prisege, da se bomo v velikem loku izognili preostanku novoletnih sladkarij, ki nas gledajo iz kuhinjskih predalov. Zato smo odločeni, da se bomo (seveda, ko pojemo preostanke iz predalov) znebili odvečnih strupov iz svojega telesa. Klikamo kot nori, ker želimo izvedeti za tisto, najbolj učinkovito bližnjico: kako v najkrajšem času priti do največjih rezultatov. Najbolj uspešna očiščevalna dieta (ali detox v mednarodnem izrazu) je sicer tista, ki ne traja nekaj dni, pač pa postane način življenja. 


Zakaj je pomembno, da telesu privoščimo DETOX?

Detox našemu telesu mogoča odmor od vseh strupov, ki so se nabrali v našem telesu in mu s tem tudi omogoči, da se ponovno postavi v ravnovesje.

A ker je v prvih mesecih novega leta še toliko bolj potrebno in pomembno poskrbeti za regeneracijo in očiščenje telesa, smo mi namesto vas izbrali nekaj načinov, kako se detoxa lotiti najbolj enostavno in hkrati učinkovito.


5 DETOX nasvetov:

  1. zadosten vnos H20 tekočine, pomembno je, da se izogibamo sladkanim pijačam,
  2. športne aktivnosti - sprehod v naravi, joga ali pa obisk fitnesa, saj nam v tem letnem času vreme res ni nakljonjeno za preživljanje časa na prostem, :)
  3. sprostimo se, pustimo, da po vsej tej decemberski norišnici zadihamo in vsi vzamemo čas zase,
  4. v vsakdanjik vključujemo hrano, ki je bogata z vlakninami,
  5. zaužijemo 5-8 kom sadja / zelenjave

 Detox po praznikih

Akcija! 

Za začetek spijte veliko vode, zmanjšajte število popitih kav in črtajte alkohol, poskusite spati dlje in omejite sladkarije. Sliši se preprosto, a s temi še bolj preprostimi koraki boste sebi in svojemu telesu naredili ogromno uslugo.

Pitje navadne vode je z razlogom prva točka na našem seznamu; voda ne le, da vam bo pomagala, kako ostati hidriran, bo tudi poskrbeli, da iz telesa dobesedno odplakne strupe. 

 Detox telesa

Koristni nasveti

Ko se lotimo detox diete, ne delajmo drastičnih sprememb pri svojem prehranjevanju; pomembno je, da začnemo počasi, z majhnimi spremembami in jih nato stopnjujemo (ali pa niti ne). Nekateri nutricionisti predlagajo tridnevno detox kuro med ostalimi, običajnimi dnevi (kjer spet ne velja pretiravati), drugi predlagajo, da se zaradi nepredvidljivih delovnih navad in okoliščin, čiščenja telesa lotite med vikendi. Spet tretji so mnenja, da detox kuro naredite v dveh tednih, mesecu dni ali se vsega po malem držite ves čas. Predlagan je tudi nadzor nad prehranjevanjem, kar pomeni, da si pred detoxom na list papir napišemo navade, razvade in želje, po končanem detoxu pa rezultate. Ko bodo besede zaživele na listu papirja, bosmo nase še toliko bolj ponosni. Kar je pa v končni fazi najbolj pomembno: poskrbimo za dovolj gibanja, če se le da na svežem zraku, izogibajmo se stresu in poslušajmo svoje telo. 




 

Priporočamo

  • Smoothie Mix

    Cena: 28,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Smoothie Mix gajbica je idealna za vse, ki obožujejo naravne/kašaste sokove iz zelenjave in sadja. .

    Smoothie napitki so odlični tudi za otroke, saj večina otrok ne mara zelenjave, še posebej zelene, pri Smoothie Mix gajbici pa lahko otroku predstavite sadje in zelenjavo na bolj zabaven način.

    Več o produktu »
     
     
  • Zelena DETOX gajbica

    Cena: 26,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Po napornem vikendu nezdrave hrane in pijače, vaše telo še kako hrepeni po zelenem smoothie - ju.

    Ker sam smoothie z zelenjavo ni kaj preveč okusen, vedno kombinirajte zelenjavo in okusno sadje (sveže ali zmrznjeno). Sadje smoothie napitku doda okus. Kljub nekoliko neprivlačni barvi je smoothie napitek poln okusov, ki se popolnoma ujemajo.

    Več o produktu »
     
     
  • Srečko Zelenko gajbica

    Cena: 25,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Srečko Zelenko gajbica vsebuje sadje in zelenjavo, ki sta v kombinaciji odlična za pripravo smoothie napitkov.

    Več o produktu »
     
     
  • Naravni sok mix gajbica

    Cena: 29,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Sveže stisnjen sok je za marsikoga nepogrešljiv začetek dneva. Sveže pripravljene sokove lahko vključimo v vsakodnevno prehrano.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.