Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: http://gajbica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina : http://gajbica.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Sodobni splet d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine: http://gajbica.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje Sodobni splet d.o.o. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Sodobni splet d.o.o. uporabnikom spletne strani http://gajbica.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Varovanje osebnih podatkov:

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko sporoči na e-poštni naslov: info@gajbica.si ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov: Sodobni splet d.o.o., Tesovnikova ulica 44, 1000 Ljubljana.

Cene:

Vse cene naših izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah artiklov je DDV že vštet. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Postopek nakupa:

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledil bo obrazec v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo tega izdelka. Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun avtomatsko pošlje na njegov e-poštni naslov.
Naročene izdelke ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja (Pošta Slovenije). 

V kolikor se sestavi gajbica po meri, je potrebno košarico napolniti za vsaj 18 EUR, da je nakup možen. 

Opis izdelkov na naši spletni strani Gajbica.si je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

Način plačila:

Kupec lahko izbira med tremi načini plačila:

  • z gotovino ob prevzemu
  • s predračunom
  • preko Monete


Dostava:

Za dostavo vseh naročil v spletni trgovini http://gajbica.si skrbi naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Naročeno blago bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se s kupcem dogovorili drugače.

Naročila sestavljenih sadnih, zelenjavnih in mešanih gajbic v spletni trgovini http://gajbica.si, dostavljamo z lastnim dostavnim vozilom na območju Ljubljane.

Za sledeča mesta pri nas skrbi pogodbeni partner - ekspresna služba City Express:

  • Kranj, Celje, Maribor, Hoče
  • Koper, Izola, Novo mesto
  • strošek dostave izven Ljubljane do 15 kg je 3,90 eur

Kupec pri dostavi v naslednja mesta: Kranj, Maribor, Celje, Novo mesto, Izola, Koper in Hoče lahko plačilo izvede samo po predračunu ali preko monete.

Gajbice po meri in dobrote,  dostavljamo po celotni Sloveniji.

Blago bomo dostavili na sporočeni naslov. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema dogovorimo vnaprej.

Stroški dostave:

Dostava sestavljenih sadnih, zelenjavnih in mešanih gajbic je na območju Ljubljane brezplačna. Strošek dostave v mesta Kranj, Celje, Maribor, Hoče, Koper, Izola, Novo mesto do 15 kg znaša 3,90 eur.

Strošek za dostavo sestavljenih gajbic po meri in gajbic dobrot znaša 3,90 eur. Strošek dostave je brezplačen ob nakupu nad 59 eur.

OBRAČUNA Pošta Slovenije ob dostavi:

Plačilo po povzetju

Nakup do 96 € ....... 1,05 €
Nakup nad 96 € ..... 1% vrednosti

"On-line" plačilo (Moneta, nakazilo na TRR oz predračun): ....... 0,00 €

Čas dostave:

Našim kupcem dostavljamo sestavljene sadne, zelenjavne, mešane gajbice in gajbice dobrot na dom vsak dan od ponedeljka do petka.

Naročene sestavljene sadne, zelenjavne in mešane gajbice dostavimo na območju Ljubljane in okolice naslednji delovni dan. 

V ostala mesta dostavljamo vsak delovni dan preko partnerskih dostavnih služb (Pošta Slovenije, City Ekspress):

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@gajbica.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam (npr. gajbica sestavljena po lastnih željah).

Komunikacija:

S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika Sodobni splet d.o.o., na e-poštni naslov : info@gajbica.si

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.

E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim naročnikom.

V Ljubljani, dne 10.4.2014

Sodobni splet d.o.o.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.