Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Dostava sadja v podjetje

Dostava sadja v podjetje

15.04.2019

Čemu je namenjena promocija zdravja na delovnem mestu in kako z dobro prakso promocije zdravja na delovnem mestu - dostava sadja, do bolj zadovoljnih in zdravih zaposlenih?

Namen promocije zdravja na delovnem mestu je spodbujanje zdravega življenjskega sloga (izboljšanje prehranjevalnih navad, promoviranje telesne dejavnosti) zmanjšanje stresa na delovnem mestu, boljši medsebojni odnosi, boljša komunikacija na delovnem mestu, povečanje zadovoljstva zaposlenih, ustvarjanje zadovoljnih delovnih mest in izpoljšanje splošnega počutja.

ZDRAVA EKIPA JE ZDRAVO PODJETJE.

Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je dan danes že skoraj nujna, saj so zdravi in zadovoljni zaposleni, produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo v bolniški staž. S svojim pozitivnim odnosom do dela in organizacije pa prispevajo tudi k njenemu boljšemu ugledu v javnosti. Vse to se odraža v številnih koristih za organizacijo, tudi finančnih (z vsakim evrom vloženim v zdravje zaposlenih je mogoče prihraniti med 2,50 in 10,00 eur.)

Statistika je pokazala, da človek v 40 letih delovne dobe v službi preživi vsaj četrtino svojega življenja oziroma več kot 8600 dni. Z leti se delovna doba in preživete ure na delovnem mestu le povečuje, zaposleni ponekod na delovnem mestu preživljajo že več kot 8 ur. Zato je pomembno, da delodejalec zaposlenim omogoči zdravo delovno okolje.

Prav tako raziskave o prehranjevanju kažejo, da je prehrana slovenskega prebivalstva nezdrava, v povprečju z preostalimi evropskimi državami. Povprečni prebivalec ne zaužije priporočenega števila obrokov, način prehranjevanja je neustrezen, na jedilnikih je premalo sadja in zelenjave ter posledično premalo prehranskih vlaknin. Nezdrava prehrana je eden od glavnih vzrokov za slabo počutje - zdravje, nastanek kroničnih bolezni in slabo produktivnost zaposlenih.

// facts// okoli 50 % delavcev pred delom še vedno ne zajtrkuje (bodisi zaradi časovne stiske ali pa drugega razloga), kar pomeni, da je njihov prvi obrok tisti, ki ga zaužijejo na delovnem mestu.

Marsikatero kronično bolezen, npr. bolezni srca, sladkorno bolezen tipa 2 in raka, je mogoče (v glavnem) preprečiti z zdravim življenjskim slogom, z izboljšanjem prehranjevalnih navad, večjo telesno aktivnostjo...In kje druge začeti kot na mestu, kjer preživimo več kot četrtino svojega časa. V okviru promocije zdravja na delovnem mestu lahko delodajalci izboljšujejo delovno okolje in spodbujajo zaposlene, da skrbijo za svoje zdravje tako pri delu kot v prostem času.

Dostava sadja

Kako?

Delodajalec, ki nudi dobro in stimulativno delovno okolje, lažje zaposli kvalitetnejši kader in pridobi na javnem ugledu. Zagotavljanje brezplačnega sadja na delovnem mestu, vašim zaposlenim pokaže, da vam je mar in se zato počutijo bolj cenjene in motivirane.

Koristi za delodajalca:

  • zmanjšana odsotnost z dela za od 12% do 36%
  • zmanjšajo se stroški povezani z boleznimi in bolniško odsotnostjo
  • manjša tvaganost za poklicne bolezni
  • večja motivacija in produktivnost zaposlenih (boljši rezultati)
  • večja pripadnost podjetju 
  • izboljšuje delovno klimo, sproščeno in stimulativno delovno okolje
  • večji ugled in konkurenčnost podjetja.
  • večje zadovoljstvo zaposlenih in strank
  • z vsakim evrom, vloženim v zdravje zaposlenih, je mogoče prihraniti med 2,50 in 10,00 evrov.

Koristi za delojemalca:

  • višja raven zdravstva in povečana motivacija
  • večje zadovoljstvo na delovnem mestu in boljša produktivnost
  • sproščeno delovno okolje, ki se odraža na bolj stimulativnem delu, zdravi zaposleni so kar za 20% bolj produktivni
  • zmanjšuje se možnost pojava kroničnih bolezni
  • večja socialna vključenost (sadni kotiček, možnost za produktivno druženje)
  • boljše obvladovanje stresa na delovnem mestu
  • omogočanja izbire zdravega načina življenja
  • lažje napreduje in dosega boljše delovne razultate
Dostava sadja


"Visoki stroški bolniških odsotnosti kličejo po promociji zdravja na delovnem mestu".

Zdravje in dobro počutje zaposlenih je ključno za učinkovite in uspešne organizacije, vendar pa je zavedanje tega med slovenskimi delodajalci še vedno premajhno. »Kljub zakonskim obvezam o izvajanju promocije zdravja na delovnem mestu in visokim stroškom bolniških odsotnosti, ki na ravni Slovenije znašajo okoli 450 milijonov evrov, kar predstavlja le del stroškov slabega zdravja in počutja zaposlenih, se le-ta še vedno ne izvaja kontinuirano, je povedala Ada Hočevar Grom z NIJZ.

»Obilo priložnosti za velike izboljšave«

In tukaj vskoči Gajbica.si na pomoč

Naše poslanstvo je pomagati pri rasti zdravih podjetij z dostavo sadja in ostalih zdravih dobrot na delovno mesto po celi Sloveniji. Naša pot se je začela leta 2014, ko se je vse skupaj začelo z dostavo jabolk, sedaj pa s sadjem oskrbujemo že več kot 180 podjetij.

V sklopu promocije zdravja na delovnem mestu nudimo dostavo okusnega, svežega sadje (sezonsko sadje je vedno lokalno pridelano), hkrati pa zaposlenim pomagamo do boljše in bolj zdrave prehrane. 

Gajbico sestavimo iz lokalno ali uvoženega sadja (tropsko), izbira je velika. Naše sadne gajbice ustrezajo vašemu proračunu, velikosti in okusu vašega podjetja. S tem, da naročite gajbico sadja za vaše zaposlene, ne omogočite le zdrave malice na delovnem mestu, hkrati tudi podprete majhne, lokalne, družinske kmetije v Sloveniji.

Dostava sadja 

 

Priporočamo

  • Pisarniška gajbica

    Cena: 29,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Poskrbite za svoje zaposlene in jim ponudite ZDRAV in OKUSEN sadni prigrizek.

    Pisarniško gajbico smo napolnili s sezonskim sadjem, ki je poln vitaminov in mineralov ter bo vas in vaše zaposlene napolnil z dodatno energijo.

    Gajbica primerna za približno 8 oseb in zadostuje za približno 5 dni (odvisno od apetita).

    Več o produktu »
     
     
  • Vitaminko gajbica

    Cena: 19,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Gajbico Vitaminko smo napolnili s sezonskim sadjem. 

    Več o produktu »
     
     
  • Anti Stresko gajbica

    Cena: 33,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    V Anti Stresko gajbici boste našli kombinacijo 6 kg svežega in okusnega sezonskega sadja. 

    Vsebina gajbica je primerna za približno 4-6 ljudi, odvisno od apetita.

    Prepričajte se o okusu in kvaliteti in ga naročite direktno na vaš dom! Sadje na dan dostave ročno izberemo, ročno pakiramo in skrbno dostavimo!

    Več o produktu »
     
     
  • BabyBoom gajbica

    Cena: 33,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Gajbico Babyboom smo napolnili z okusnim sadjem, ki je odlično za pripravo različnih kašic ali odličnih smoothie napitke

    Sadje je lahko tudi odlična popestritev dojenčkovih in malčkovih vsakdanjih jedilnikov še posebaj, ko primanjkuje idej za obroke, so sadeži lahko zanimiv dodatek jedem.

    Več o produktu »
     
     
  • Smoothie gajbica

    Cena: 37,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    V naši Smoothie gajbici vam želimo zagotoviti čim več različnih sezonskih sadežev. Sadje je odlično za pripravo okusno zdravih smoothie napitkov.

    Sadje v gajbici vam zagotovi dan poln energije. Izbiramo okusno in kvalitetno sadjeki vam ga na dan dostave ročno izberemo.

    Več o produktu »
     
     
  • Naravni sok gajbica

    Cena: 29,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Za boljši začetek dneva ni boljšega recepta kot sveže iztisnjeni sok. 

    Več o produktu »
     
     
  • Tropska gajbica

    Cena: 45,99 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Tropska gajbica je polna sadja, ki je sočno in osvežilno. Tropski sadeži so aromatični, odlično služijo kot odlična popestritev vsakdanjih jedilnikov. Mango, ananas in avokado so pripeljani z letalom - letalsko sadje je obrano v zrelem stanju in pripravljeno za takojšnje zaužitje.

    Vso tropsko sadje okdupujemo I. kvalitete - by air (mango, ananas in avokado) in ne potrebuje dodatnega dozorevanja. Sadje je izjemno sočno, sladko in aromatično. 

    Več o produktu »
     
     
  • Gajbica C - vitaminko

    Cena: 29,99 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    V gajbici C - vitaminko boste našli sadje kot so limone, pomaranče, grenivke in kivi.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.