Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Acai zajtrk za energijo za ves dan

Acai zajtrk za energijo za ves dan

06.09.2016

Ko pomislimo na Acai smoothie nam pride na misel hrana okusnih in zdravih kombinacij, ki so bogate z vlakninami, antioksidanti in zdravimi maščobami. Prav takšen bo tudi naš Acai zajtrk!

Zdrav zajtrk kot je acai smoothie, ki vsebuje veliko svežega in zmrznjenega sadja ter acai jagode poskusimo delati čim bolj pogosto, saj poleg tega, da nas bo nasitil, nam bo tudi zagotovil energijo za ves dan. Acai bo naš zajtrk naredil bolj zdravega in okusnega, saj vsebuje veliko vitaminov A, B, C in D, kalcija in železa, beljakovin, vlaknin in antioksidantov, ki pomagajo pri razstrupljanju in hujšanje. Več o acai jagodah si lahko preberete tudi tukaj.

 Zajtrk z Acai

Acai poskusite večkrat na teden vključiti v vaš jedilnik, saj kombinacija svežega sadja, acai prahu in ostalih sestavin zelo pomaga pri izboljšanju prebavnega sistema, povečuje raven energije, normalizira krvni tlak in preprečuje razvoj sladkorne bolezni tipa 2.
 

Sestavine:

  • Eko acai v prahu - 2 čajni žlički
  • Sadje po izbiri (sveže ali zmrznjeno) - banana, jagodičevje, kivi, mango 
  • Domači kosmiči 40g
  • Mleko po izbiri (mandljevo, kokosovo, riževo ali pa kar navadno) 1,5dcl
  • Eko chia semena - 1 čajna žlička
  • Goji jagode - 1 čajna žlička 
  • Kokosov čips 10g 

P.S. V acai smoothie lahko dodate katerokoli sestavino, tukaj ni nobenih omejitev, sky is the limit! :) 


Priprava: 

Dobra stran takšnega zajtrka je, da je pripravljen v le nekaj minutah, tako boste v jedi res uživali brez hitenja v službo ali šolo. 

V mešalnik dodamo mleko, narezano sadje (zmrznjeno ali svežo) in acai jagode v prahu, mešanico miksamo dokler zmes ni popolnoma gladka. V primeru, da vam je pregosta dodajte še malo mleka in ponovno zmešajte. Mešanico sadja, mleka in acai prahu pretresemo v skledo in okrasimo s svežim sadjem, chia semeni, kokosovim čipsom, goji jagodami in domačimi kosmiči. 

Superhrana

Dober tek! :)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.