Recept: Pad Thai

Recept: Pad Thai

25.03.2015

Pad Thai vam bo z odličnim vonjem in okusom vašo kuhinjo spremenil v pravo tajsko restavracijo. Pad Thai je znamenita ulična jed, ki jo na Tajskem strežejo na vsakem koraku. Sestavine morajo ohraniti svojo hrustljavost in svežino, zato je priprava Pad Thaia hitra in enostavna.


SESTAVINE ZA PAD THAI (za 2 osebi):

  • 200g riževih rezancev
  • 250g piščančjih prsi ( če niste ljubitelj piščančjih prsi jih lahko nadomestite z rakci)
  • 50g surovih arašidov
  • ½ srednje velike čebule
  • ½ limete 
  • 2 stroka česna
  • ½ rdeča paprika
  • 1 jajce
  • 2 korenčka
  • 2 mlade čebule
  • sojini kalčki 

 

SESTAVINE ZA OMAKA:

  • 3-5 žlic sojine omake
  • ½ limetinega soka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 3 žlice riževega kisa
  • 3 žlice arašidovega olja, lahko tudi uporabite sezamovo olje ali navadno

 

 

Priprava:

1. Pred začetkom kuhe in peke si pripravite vso zelenjavo. Zelenjavo temeljito operete, korenje olupite in ga narežete na tanke trakce, na trakce narežete tudi papriko. Pri mladi čebuli uporabite zeleni in beli del, čebulo narežete na 0,5 cm debele trakce.

2. Meso operete in narežete na trakove. Čebulo in česen olupite in sesekljate na majhne koščke. Riževe rezance skuhajte v skladu z navodili na embalaži, pazite da se ne zmehčajo preveč. V primeru, da ste riževe rezance skuhali preden je ostalo končano jih pustite v vodi v kateri ste jih kuhali, da se ne sprimejo.

3. V voku segrejete arašidovo olje oz. katero drugo olje in na njem popražite česen, čebulo in meso.  Postopoma dodajajte zelenjavo, vse skupaj pražimo toliko časa, da se zelenjava zmehča in meso dobro zapeče. Ko sta meso in zelenjava že na pol pripravljena v vok posodo dodajte 1 jajce in ga rahlo vmešajte.

  

4. Proti koncu praženja v vok stresete riževe rezance, pred tem jih dobro odcedite, ko so rezanci v vok posodi vse skupaj polijte z narejeno omako, vse skupaj dobro premešajte. Proti koncu dodajte še narezano mlado čebulo, polovico zdrobljenih arašidov in kalčke med praženjem konstantno mešajte.

5. Rezance servirajte še tople po vrhu jih posujte s preostalimi arašidi ter okrasite s krhljem limete.


Dober tek :)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.