Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

EKO jabolka

EKO jabolka

14.03.2016

Kopici pozitivnih lastnosti, ki jih vsebujejo jabolka, mi ponosno dodajamo še eno dejstvo, in sicer da poleg domačih in kakovostnih jabolk, ki jih dobite pri nas, gajbice zdaj bogatijo še eko pridelana jabolka kmetije Trstenjak.

Ekološka sadjarska kmetija se lahko pohvali z 8.500 dreves EKO jablan, poleg neštetih jabolk proizvajajo še naravne sokove in to več kot 200 tisoč litrov na leto. 

Njihova jabolka so okusna, slastna, zdrava, na jablanah pa zažarijo brez uporabe umetnih gnojil in dodatkov za hitrejšo rast. 100 odstotno naravno pridelana jabolka vam v imenu zdravja tokrat ponujamo v Tednu EKO jabolk.


Jabolka za lepši jutri

Če bi imeli pri sebi vedno na voljo vsaj eno pravo jabolko in ne le telefona z oznakom tega sadeža v žepu, bi se zagotovo strinjali s staro modrostjo, da eno jabolko na dan odžene zdravnika stran. In po vseh študijah, ki jih še dan danes opravljajo različni nutricionistični inštituti, to še kako drži. Ne le, da so jabolka polna nujno potrebnih vitaminov, so tudi vir zdravja in dobrega počutja.

Eko jabolka

Vse jabolčne pozitivne plati

Eno jabolko povprečne velikosti ima samo okoli 60 kalorij, ter nobene maščobe. Poln je vitamina C in vitamina A, vsebuje nekaj malega železa, kalcija in fosforja. Poleg tega ima še kup pozitivnih lastnosti, zato je jabolko resnično dobro imeti ves čas na dosegu roke, saj:

  • zdravi in beli zobe
  • osvežuje zadah
  • preprečuje Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen
  • preprečuje nastanek več vrst raka
  • zmanjšuje tveganje za diabetes
  • ohranja srce zdravo
  • preprečuje nastanek žolčnih kamnov
  • pomaga pri driski in zaprtju
  • preprečuje nastanek hemoroidov
  • uravnava telesno težo
  • raztruplja jetra
  • izboljšuje imunski sistem


Eko jabolka

Teden EKO jabolka 

Kopici pozitivnih lastnosti, ki jih vsebujejo jabolka, mi ponosno dodajamo še eno dejstvo, in sicer da poleg domačih in kakovostnih jabolk, ki jih dobite pri nas, gajbice zdaj bogatijo še eko pridelana jabolka kmetije Trstenjak. Ekološka sadjarska kmetija se lahko pohvali z 8.500 dreves EKO jablan, poleg neštetih jabolk proizvajajo še naravne sokove in to več kot 200 tisoč litrov na leto. Njihova jabolka so okusna, slastna, zdrava, na jablanah pa zažarijo brez uporabe umetnih gnojil in dodatkov za hitrejšo rast. 


In še: ste za jabolčno dieto?

Ne mislimo drastične izgube kilogramov ali prehranjevanja zgolj z jabolki, a strokovnjaki potrjujejo tako imenovano 3-dnevno jabolčno dieto, s pomočjo katere boste ves čas siti, hkrati pa se vam bo uredila prebava in z uravnoteženimi ostalimi obroki boste prišli tudi do želenega rezultata na tehtnici. Jabolka kot bogat vir vlaknin namreč ustvarjajo občutek sitosti, kalij pa pomaga pri presnovi. Pred vsakim obrokom tako pojejte eno jabolko, kljub temu pa ne izpustite uravnoteženih 4-5 obrokov na dan, spijte veliko vode in užijte drugo sadje ter veliko zelenjave. Sadna dieta je bila blizu tudi Stevu Jobsu. Celo tako, da je po jabolku imenoval podjetje, ki ga poznamo po vsem svetu. „Ko sem enkrat prišel iz sadovnjaka, sem pomislil, da bi bilo mojemu podjetju lahko ime tako kot temu sadež. Zvenelo je zabavno, navdihujoče in nezastrašujoče.“

Eko jabolka

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.