Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

20.02.2018

Smoothiji so že več kot 2 leti del moje jutranje rutine. Dejstvo je, da je zajtrk eden od ključnih razlogov, zaradi katerih smo tekom dneva bolj motivirani. Saj je ravno zajtrk tisti, ki nam zagotovi dovolj energije, da smo kos vsakodnevnim izzivom. 

Ko začnemo dan z zdravim zajtrkom s polnovrednimi hranili, smo manj nagnjeni k temu, da bomo čez dan posegli po nezdravih prigrizkih. Ravno zato je zajtrk najpomembnejši obrok dneva - napolni nas z energijo ter hkrati nasiti. Če preskočimo zajtrk se lahko posledično soočimo s svojo najhujšo dnevno nočno moro: utrujenost, sitnost, nizka raven energije in celodnevno hrepenenje po sladkih in slanih prigrizkov. 

In zakaj je prav smoothie prava odločitev za začetek dneva?

 7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

1. Je poln hranil

Najboljša stvar smoothia je, da lahko vanj v kombiniramo sadja in zelenjave. Dejstvo je, da je veliki večini lažje popiti enako količino sadja in zelenjave, kot pa jo pojesti. S smoothiem bomo prejeli vsa hranila, ki jih telo dnevno potrebuje (beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vlaknine, minerale, vitamine, antioksidante...) za optimalno delovanje, izgubo telesne mase in splošno zdravje.

P.S. Če nisi ljubiteljica / ljubitelj zelenjavnih smoothiev, naj pri tvojem smoothiu prevlada okus sadja potem pa postopama dodajaj poljubno zelenjavo. Vse je v rutini in doslednosti, kjer je volja je tudi moč. :)

2. Sladica na žlico

Smoothiji so lahko okusni in zdravi hkrati. Naravno sladko sadje in zdrave maščobe prevzamejo grenak okus zelenjave in skupaj naredijo smoothie bogat s hranili in okusom. Kot že omenjeno smoothie lahko prilagodimo popolnoma svojemu okusu. Ko bo smoothie odgovarjal našemu okusu, je večja verjetnost, da bomo to zdravo navado vnesli v svoj vsakdanj. V nasprotnem primeru bomo smoothie hitro odkrižali iz jedilnika.

Če niste ljubitelji zelenih smoothijev poiščite alternativo kot je rdeča pesa, kumarice ali korenček in s časoma poskusite vključiti tudi zeleno zelenjavo (špinača, ohrovt). 

3. Energija, ki traja

Energija in produktivnost delujeta z roko v roki, brez ene ni druge. Naravni sladkor v sadju in zelenjavi svojo energijo za razliko od sladkorja, ki ga najdemo v hitrih, nezdravih prigrizkih, sprošča počasneje, zato nam omogoča, da ostanemo pozorni dlje časa in pripomore k preprečevanju popoldanskih padcev in utrujenosti.

4. Odlično se ujema s športnimi aktivnostmi

Jutranja telovadna ima veliko pozitivih koristi na naše telo. Vsakič, ko se odpravimo na rekreacijo je pomembno, da ne telovadimo na prazen želodec. Dostikrat se zgodi, da je hrana pretežka / prenasitna in posledično se nam med telovadbo vzemiri želodec. Zdrav zajtrk / obrok = hranilen in lahek obrok, kar smoothie tudi je.

 7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

5. Enostaven za pripravit 

Ko gre za kuhanje ali pripravo hrane, nas je večina lena, še posebej zjutraj, ko bi vsi radi poležali še kakšno minutko dlje. Ker posvečamo svojemu jedilniku premalo pozornosti nam velikokrat v njem primanjkujejo hranila, ki so ključna za splošno zdravje.

Ravno hitra in enostavna priprava naredita smoothie tako zelo priljubljenega, saj v manj kot desetih minutah lahko zmiksamo svoj najljubši obrok in to brez, da bi po tem ostalo veliko posode in nereda. V smoothie lahko vmešamo vse sestavine, ki želimo (eksperimentirajte iz dneva v dan) in s tem naredimo enega izmed najbolj prilagojenih hranilnih obrokov. 

Bolj, ko se osredotočimo na okus smoothie, bolj verjetno je, da bo le-ta postal naša najljubša zdrava navada. 

6. Smoothie je lahko tudi mobilen

Smoothie si lahko naredimo za zajtrk in malico. Enega spijemo zjutraj, drugega pa vzamemo s seboj v službo ali šolo za malico.

7. Hidrira

Ni boljšega kot začeti dan s smoothijem. S smoothijem smo hidrirali svoje telo, zbudili možgane in si zagotovili trdno podlago za dan, ki je pred nami.

7 razlogov zakaj dan začeti s smoothiem

TUKAJ si sestavi svojo gajbico in pripravi smoothie po lastnem okusu.

 

 

Priporočamo

  • Smoothie gajbica

    Cena: 37,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    V naši Smoothie gajbici vam želimo zagotoviti čim več različnih sezonskih sadežev. Sadje je odlično za pripravo okusno zdravih smoothie napitkov.

    Sadje v gajbici vam zagotovi dan poln energije. Izbiramo okusno in kvalitetno sadjeki vam ga na dan dostave ročno izberemo.

    Več o produktu »
     
     
  • Smoothie Mix

    Cena: 28,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Smoothie Mix gajbica je idealna za vse, ki obožujejo naravne/kašaste sokove iz zelenjave in sadja. .

    Smoothie napitki so odlični tudi za otroke, saj večina otrok ne mara zelenjave, še posebej zelene, pri Smoothie Mix gajbici pa lahko otroku predstavite sadje in zelenjavo na bolj zabaven način.

    Več o produktu »
     
     
  • Zelena DETOX gajbica

    Cena: 26,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Po napornem vikendu nezdrave hrane in pijače, vaše telo še kako hrepeni po zelenem smoothie - ju.

    Ker sam smoothie z zelenjavo ni kaj preveč okusen, vedno kombinirajte zelenjavo in okusno sadje (sveže ali zmrznjeno). Sadje smoothie napitku doda okus. Kljub nekoliko neprivlačni barvi je smoothie napitek poln okusov, ki se popolnoma ujemajo.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.