Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Joga na delovnem mestu

Joga na delovnem mestu

22.07.2021

Se sprašujete, zakaj se v zadnjem času vse več ljudi ukvarja z jogo? Zakaj vam sodelavka tako navdušeno razlaga o uri joge, ki jo je obiskala in zakaj svetovno znani športniki prakso joge vključujejo v svoj trenažni proces? Kaj je tako čudežnega v tej starodavni praksi?

Joga je več kot le filozofija

 

Joga ti da tisto, kar potrebuješ - za nekoga je to le priprava na meditacijo in umik vase, za nekoga pomoč pri rehabilitaciji in za drugega naporna in napredna praksa. Joga ni le starodavna filozofija in nekaj kar lahko počno samo ženske, saj "je nežna in se posveča čakram in mudram". Joga je več kot to in ima veliko blagodejnih učinkov na telo in um.

Joga na delovnem mestu

 

Ker joga pridobiva na popularnosti, ni čudno, da se vse pogosteje pojavlja tudi v svetu biznisa. Zaposleni preživijo na delovnih mestih skoraj (ali celo več kot) 30% svojega življenja, zato si želijo ta čas preživeti kar se da kakovostno.

Joga na delovnem mestuJogo lahko izvajate v delovnih ali športnih oblačilih - na stolu ali podlogi

Moč počitka - z jogo

 

Da bo čas preživet na delovnem mestu kakovosten - se čutimo produktivne, zadovoljne in uspešne - si moramo znati vzeti odmor oziroma se spočiti. In ne, odmora si ne vzamemo, ko "nekaj končamo", resnica je, da z delom nikoli ne končamo, projekti se kopičijo in urnik se vsak teden znova napolni, zato je čas za odmor takrat, ko nam to sporoči telo - če ga le znamo poslušati.

Počitek je lahko tudi aktiven - sprehod, miselne igre za treniranje možganov ali telesna aktivnost - to je le nekaj izmed predlogov, kako lahko izkoristite svoj odmor in si odpočijete od dela.

Zakaj si ne bi torej med delom vzeli odmora za jogo - zadostuje že 15 minut in ostanete lahko v vaših delovnih oblačilih.

Prednosti izvajanja joge na delovnem mestu

 

Z jogo se naučimo preusmeriti pozornost nase - stran od vseh begajočih misli, ki nam ne pustijo biti v sedanjem času - umiri naš dih in prežene napetost iz telesa. Deluje zelo antistresno, saj z njo aktiviramo parasimpatično živčevje, pomaga nam boljše razmišljati, saj z globjim in kontroliranim dihanjem v telo vnesemo več kisika ter razbremenimo telo, ki je med delovnim časom večino časa v zelo pasivnih in na dolgi rok neprijetnih položajih.

  • Jogo lahko izvaja kdorkoli - stopnja zahtevnosti se prilagodi vadečemu
  • Jogo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli - pred/med/po službi, v pisarni ali doma
  • Joga pomaga umiriti misli in deluje antistresno - če jo izvajamo redno in dosledno
  • Joga je lahko tudi aktiven počitek

Joga na delovnem mestuJogo lahko izvajamo v živo ali online

 

Dajte jogi priložnost

 

Če bi želeli z vašo ekipo preizkusiti jogo na delovnem mestu ali bi jo radi vpeljali v vaš redni urnik, nas kontaktirajte. Jogo na delovnem mestu pri nas izvaja učiteljica joge (JZS300) in magistrica psihologije, športna psihologinja Kim Majoranc. Poučuje jogo v različnih podjetjih, vodi svoje skupine v studiu Nataraja ter vodi samostojno svetovalno prakso v kateri sodeluje večinoma s športniki in podjetniki.

Pišite nam na: info@gajbica.si

 

Joga na delovnem mestu

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.