Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

5 nasvetov za po-praznični DETOX telesa

5 nasvetov za po-praznični DETOX telesa

06.04.2015

Kljub temu, da si vedno znova in znova rečemo, da bomo ob prihajajočih praznikih bolj pazili kaj in koliko bomo jedli, se ponavadi ta načrt izjalovi, saj se zelo težko upremo sveže pečeni potici in slastni šunki. Posledice prenajedanja nezdrave in kalorične hrane se pokažejo v upadanju koncentracije, nenehnemu občutku utrujenosti in nasploh slabem počutju. 

Kaj sploh je razstrupljanje/DETOX?

To je proces čiščenja organizma - telo se s procesom razstrupljanja znebi strupov, ki obremenjujejo naše telo. Z razstrupljanjem telo očistite vseh strupov, ki so se čez praznike nabrali v vašem telesu, telesu omogočimo, da čim bolj učinkovito izloča strupe. Ko je telo očiščeno smo bolj v ravnovesju, naše funkcije prebave, asimilacije in izločanja postanejo učinkovitejše, naš imunski sistem je okrepljen in naše telo se je bolj sposobno samo zdraviti. Učinki razstrupljanja, ki smo jih še posebno veseli, se kažejo tudi v izgubi odvečnih kilogramov, mladostnostnem izgledu, sijoči koži, dodatni energiji ter lepih in zdravih laseh.

5 nasvetov za uspešno razstrupljanje!

1. H2O - dnevni vnos tekočine

Pomembno je da čez dan spijete zadostno količino vode, saj vam bo le-ta pomagala pri izločanju strupov iz telesa. Priporočljivo je spiti vsaj do 2l vode dnevno. Voda pomaga pospešiti metabolizem, dvigniti energijo in vam da občutek sitosti. Tekočina tudi čisti ledvice, ki so pomemben razstrupljevalni organi, hkrati pa pomaga pri boljši prebavi. Poleg zdravilnih učinkov bo voda tudi odstranila videz utrujenosti, suho kožo in podočnjake. Vseeno se pa vode skoraj vsi naveličamo in kmalu pričnemo posegati po sladkanih pijačah, zato je dobro, da si vodo popestrimo z različnimi nizkokaloričnimi okusi.

Kako si pripraviti nizkokaloričen in okusen napitek. Svoje najljubše sadje/zelenjavo narežite na koščke ali kolobarje in ga vržite v vrč vode, voda bo takoj bolj okusna in nikoli se je ne boste naveličali.




2. Bodite telesno aktivni

Ni vse v pravilni prehrani in odrekanju "junk fooda", potrebno je tudi veliko gibanja. Telesna aktivnost je glavni faktor, ki vam pomaga izgubiti odvečno telesno težo. Telesna aktivnost vam bo namreč pospešila srčni utrip, dotok kisika v vaše možgane se bo povečal, bolje bo začel delovati tudi prebavni sistem. Po uri vadbe se boste počutili veliko lažje – tako fizično kot psihično. Z gibanjem se boste rešili napihnjenosti in pospešili metabolizem, pospešili pa boste tudi prekrvavitev, zaradi česar bo koža videti bolj sijoča in zdravaPriporočeno je, da se telesne aktivnosti lotite 2-krat do 3-tedensko.

3. Sprostite se z razvajanjem

Savna, zakaj ravno savna? Ker s savno dosežete znojenje in posledično izločanje strupov iz telesaFinska in infrardeča savna sta kot nalašč narejeni za topljenje maščob in izločanje strupov iz telesa. Infrardeči žarki segrevajo tudi notranje organe, poleg tega, pospešujejo tudi prekrvavitev telesa, dodatno spodbudijo presnovo in s tem povečajo porabo kalorij. Velik faktor pri raztrupljanju je tudi sprostitev. Privoščite si uro joge ali pa masaže, saj se boste s pomočjo sproščanja otresli negativnega mišljenja, napetosti in stresa. Bodite psihično sproščeni za nove izzive v življenju. 

4. Jejte hrano bogato z vlakninami

Z zadostnim vnosom vlaknin urejamo prebavo, saj gre blato lažje iz črevesja, s tem preprečimo nastajanje hemeroidov in se izognemu nastajanu žepastih mešičkov v tankem in debele črevesju. Vlaknine tudi preprečujejo prenajedanje, saj je hrana bogata z vlakninami je nizkokalorična ter nasitna. Nekaj živil, ki so bogata z vlakninami --> avokado, suhe slive, brokoli, zelje, brstični ohrovt, fižol, artičike, testenine...

5. Vsakodnevno uživanje sadja in zelenjave

Redno uživanje sadja in zelenjave lahko bistveno pripomore k boljšemu počutju in zdravju. Sadje in zelenjava sta bogat vir vitaminov, mineralov, antioksidantov. Za razliko od sadja, zelenjava vsebuje malo sladkorjev, manj kalorij in vsebuje več vlaknin, s tem tudi daje večji občutek sitosti

 

 

 

Priporočamo

  • Veggie detox gajbica

    Cena: 23,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Skozi leto se dostikrat zgodi, ko zdravo prehrano postavimo na stranske tire. 

    Veggie detox gajbica je sestavljena sestavljena iz sveže zelenjave, katero skrbno izberemo na dan dostave.

    Več o produktu »
     
     
  • Zelena DETOX gajbica

    Cena: 26,90 € V košarico

    Stanje zaloge: na voljo

    Po napornem vikendu nezdrave hrane in pijače, vaše telo še kako hrepeni po zelenem smoothie - ju.

    Ker sam smoothie z zelenjavo ni kaj preveč okusen, vedno kombinirajte zelenjavo in okusno sadje (sveže ali zmrznjeno). Sadje smoothie napitku doda okus. Kljub nekoliko neprivlačni barvi je smoothie napitek poln okusov, ki se popolnoma ujemajo.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.