Sveže mandarine iz doline Neretve

Sveže mandarine iz doline Neretve

26.09.2018

Ko se začne sezona mandarin iz doline Neretve lahko uradno naznanimo tudi začetek lepe jeseni. Letos se je sezona mandarin začela ravno prav, da nas napolni z vitamini, minerali in vlakninami za prihajajoče hladne dni! Nikar jih ne pozabi vključiti v svoj vsakdanjik; zajtrk, malico ali večerjo, saj so izjemno koristne za naše zdravje. 

Poleg uravnotežene prehrane in redne fizične aktivnosti, pa organizem potrebuje zadosten vnos vseh potrebnih vitaminov in mineralov. Mandarine so izredno bogate z vitamini A, B, C in minerali železo, magnezij, kalij, fosfor in kalcij. V 100 gramih mandarin najdemo kar 30 mg vitamina C, kar je dvakrat več kot v pomarančah.

Mandarine iz doline Neretva


Prednosti naših mandarin iz doline Neretve:

 • mandarine ne skladiščimo daljši čas, saj vam le tako lahko zagotovimo svežino in okus
 • 100% sveže dostavljene na dom ali v službo
 • optimalno zrele  (ne zorijo v skladišču)
 • ročno nabrane, ročno pakirane in skrbno dostavljene v lični leseni gajbici


Mandarine iz doline Neretva


Kaj pravzaprav pomeni, da je sadež optimalno zrel? 

Citrusi so lahko zreli tudi z delno zeleno lupino.

Za razliko od mnogih vrst sadja, barva lupine citrusov ne določa tako odločilno stopnje zrelosti citrusov. To pomeni, da je lahko sadje že zrelo in sočno tudi z delno zeleno lupino. Rumena ali oranžna barva lupine je v veliki meri odvisna od temperaturne razlike med dnevom in nočjo med dozorevanjem sadja. Hladnejše noči - zlasti v zimskih mesecih - so zato ključne za svetlo barvo lupine. (vir: Sadjesned - gibanje za promocijo sadja)

Zakaj so ponavadi citrusi praviloma popolnoma obarvani? 

Evropski potrošniki so navajeni na rumeno barvo lupine limon ali oranžno barvo lupine klementin in pomaranč. Za pridobitev polne rumene ali oranžne barve, v mesecih z manj hladnimi nočmi, citruse obarvajo v plinskih komorah s pomočjo etilena - naravnega rastlinskega hormona, ki se sicer naravno tvori med zorenjem plodov. Postopek torej sproži naravno zrelost lupine in obarva limone na rumeno in pomaranče na oranžno, brez dodatnega vpliva na stopnjo zrelosti sadeža. Citrusi namreč sodijo med klimakterno sadje - po obiranju ne zorijo več, torej imajo ti postopki zgolj estetsko vlogo in so popolnoma brez dodatnega vpliva na stopnjo zrelosti sadeža. Ključen je namreč ustrezni trenutek obiranja. Potrošniki lahko stopnjo zrelosti najlažje določimo s pomočjo okušanja, ali podatka o deležu suhe snovi in kislin, v kolikor nimamo tega podatka na razpolago si lahko pomagamo z enostavnim refraktometrom ter klasičnim postopkom za merjenje ph-ja. (vir: Sadjesned - gibanje za promocijo sadja)

Mandarine iz doline Neretva

 

Priporočamo

 • Mandarina gajbica XXL (8 kg) -15%

  Mandarina gajbica XXL (8 kg)

  Cena: 21,90 € 18,80 € V košarico

  Stanje zaloge: na voljo

  Naročite sveže in osvežujoče mandarine iz doline Neretve, direktno na vaš dom ali v službo. Sadje na dan dostave ročno izberemo, ročno pakiramo in skrbno dostavimo!

  Prednosti naših mandarin iz doline Neretve:

  - mandarine ne skladiščimo daljši čas, saj vam tako zagotovimo svežino in okus,
  - 100% sveže dostavljene na dom,
  - optimalno zrele obrane (ne zorijo v skladišču),
  - ročno nabrane, ročno pakirane in skrbno dostavljene v lični leseni gajbici

  Naročite gajbico direktno na vaš dom ali v službo. Dostava mandarin je možna po vsej Sloveniji.

  Več o produktu »
   
   
 • Mandarina gajbica S (4 kg) -15%

  Mandarina gajbica S (4 kg)

  Cena: 10,90 € 9,30 € V košarico

  Stanje zaloge: na voljo

  Naročite sveže in osvežujoče mandarine iz doline reke Neretve, direktno na vaš dom ali v službo. Sadje na dan dostave ročno izberemo, ročno pakiramo in skrbno dostavimo!

  Prednosti naših mandarin iz doline reke Neretve:

  - mandarine ne skladiščimo,
  - 100% sveže dostavljene na dom,
  - optimalno zrele obrane (ne zorijo v skladišču),
  - ročno nabrane, ročno pakirane in skrbno dostavljene v lični leseni gajbici. Dostava v Ljubljani in okolici je brezplačna.

  Dostava mandarin je možna po vsej Sloveniji.

  Opomba - Minimalna vrednost sestavljene gajbice mora znašati najmanj 18 EUR. 

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.