Št. produktov: 0
09.11.2022
Martinovanje ali martinovo je praznik, posvečen novemu vinu in obdobju, ko se mošt spremeni v vino. Po starih običajih naj bi si na ta dan privoščili hrustljavo zapečeno perutnino, rdeče zelje in mlince, vse skupaj pa naj bi zalili s kozarcem novega vina. Pripravili smo recept za okusno dušeno rdeče zelje z jabolki.
In če je nekdaj veljalo, da se za martinovo tradicionalno pripravi pečena gos, se danes na mizah vse pogosteje znajdejo tudi pečena raca, puran, petelin in piščanec.
Pri nas lahko za pripravo Martinove pojedine naročiš kar nekaj sestavin, predvsem pa za pripravo dušenega rdečega zelja, katerega recept ti razkrivamo spodaj.
Marsikomu se je že zgodilo, da je zelje med kuhanjem pomodrelo. Temu se spretne gospodinje izognejo tako, da zelju dodajo kislino v obliki kisa ali vina. Torej, da znižajo pH-vrednost, da zelje ohrani lepo barvo. Seveda kislina prispeva tudi k okusu in vonju. Vedno dodamo tudi jabolko, ki tudi vsebuje kislino, a bolj zaradi okusa in za zgostitev namesto moke.
Kot se za praznik spodobi, si privoščimo tudi kozarec novega vina, ki naj bo po možnosti lokalno. Preverite ponudbo vin, ki jih imamo v ponudbi in se predajte simfoniji okusov.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.