Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Narobe obrnjena torta z mandarinami

Narobe obrnjena torta z mandarinami

27.10.2023

Anja je pripravila nov jesenski recept za vse, ki se še niste prenajedli mandarin iz Neretve in iščete načine, kako jih še lahko zaužijete. Tokrat vam lušte delamo z narobe obrnjeno torto iz mandarin z vanilijo in kardamomom. Čeprav je obrnjena na glavo, je čisto enostavna za pripraviti!

Sezona mandarin se je že dodobra začela in z vami smo že delili vse prednosti, ki jih ima uživanje tega sočnega sadeža iz Doline reke Neretve. Tokrat pa bomo z vami delili enostaven recept za pripravo torte iz mandarin. Izkoristite dni, ki jih preživljamo doma, na koristen in okusen način. Vse bo še dobro! Tudi ta torta.

Torta iz mandarin iz Doline reke Neretve

Priprava je super enostavna!


Anja to sicer pravi za vse svoje recepte, a ta torta je res ena izmed enostavnejših kar se tiče priprave! Potrebovali boste samo eno posodo za mešanje vseh sestavin.

Torta je nekoliko bolj čvrsta in sočnejša, kot klasičen biskvit. Ker jogurt že naredi torto bolj čvrsto in težko, se namesto olja uporabi maslo. In rezultat je izjemen.

Torta iz mandarin iz Doline reke Neretve

 

Narobe obrnjena torta iz mandarin


Čas za pripravo: 15 minut
Čas kuhanja: 45 minut
Skupen čas: 60 min
Recept pripravila: Anja Burgar


SESTAVINE

  • 120 g sladkorja
  • 50 g sončničnega olja (lahko tudi olivno olje)
  • 120 g grškega jogurta
  • 60 g soka mandarin
  • 2 srednje veliki jajci
  • 5 g vanilijevega ekstrakta ali vanilijevih semen
  • 125 g moke
  • 40 g lešnikove moke ali fino zmletih lešnikov
  • 5 g pecilnega praška
  • 2,5 g kardamoma v prahu
  • ščepec soli
  • 3-4 mandarine
  • sladkor za posip
  • maslo za pekač
Torta iz mandarin iz Doline reke Neretve

 

POSTOPEK

  1. Pečico ogrejemo na 170°C.
  2. Mandarine narežemo na 0,5 debele kolute. Spodnje in zgornje dele mandarin prihranimo ter izstisnemo sok iz njih. Uporabili ga bomo kasneje.
  3. Z maslom premažemo pekač (premer 18 cm) in položimo kolute mandarin na dno pekača v eno vrsto.
  4. V posodi zmešamo sladkor, olje, jogurt in jajca ter miksamo pri visoki hitrosti, dokler zmes ni enotna.
  5. Dodamo sok mandarin in zmešamo še enkrat.
  6. Dodamo moko v dveh korakih (postopno) ter mešamo pri nizki hitrosti.
  7. Kolute mandarin, ki so v pekaču, potrosimo s sladkorjem ter v pekač vlijemo maso.
  8. Pečemo v pečici 35-40 minut oziroma preverjamo z zobotrebcem (pečeno je, ko izvlečemo zobotrebec na katerega se nič ne prilepi).
  9. Počakamo, da se torta popolnoma ohladi (o ja, vemo, da je to ta težji del) preden jo odstranimo iz pekača. Če se je čez rob torta precej dvignila, jo porežite, da bo ravna (dno).
  10. Dober tek!

Torta iz mandarin iz Doline reke Neretve

 

 

Priporočamo

  • Oluščeni navadni lešniki domače

    Oluščeni navadni lešniki

    Kmetija Jezovšek

    Cena: 4,90 € V košarico

    150 g

    Stanje zaloge: na voljo

    Lešniki so bogati z vitamini in minerali, zato je to enkratna odločitev za zdravo malico. Lešniki krepijo srčno-žilni sistem, koristijo pri delovanju možganov in spodbujajo prekrvavitev telesa. So priporočljiv prigrizek za nosečnice in otroke.

    Pripravite si lahko okusen jutranji obrok. V skledico kosmičev z jogurtom si dodajte nekaj lešnikov in vse skupaj preljete z žlico domačega medu. Pa dober tek. 

    Količina: 150 g

    Kmetija Jezovšek iz Slivnice pri Celju leži blizu Slivniškega jezera. Kmetija je postavljena na nadmorski višini 450 m v neokrnjeni naravi. V letu 2009, so se usmerili v pridelavo ameriških borovnic, 2 leti kasneje, pa so zasadili tudi prve lešnike. Imajo cca 2 ha lešnikov. Zasajene imajo različne sorte leske. Nekaj italijanskih sort, ki veljajo za najbolj okusne, pa tudi Istrske sorte, ki so primerne za naše podnebje in imajo malce večje plodove. Trudijo se, da pridelujejo na način, ki je prijazen do okolja in ljudi. To pomeni veliko mulčenja, frezanja in košnje v nasadih, ter minimalna uporaba škropiv. Pred nekaj leti so zasadili tudi prve orehe, marelice in asimine.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.