Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Maslo

74 ocen

Surovo maslo je izdelek, proizveden iz pasterizirane sladke smetane po tradicionalni metodi v pinji s postopkom metenja, izpiranja in gnetenja. Značilnost našega masla je specifičen okus ter naravno rumena barva, ki je posledica kakovostne krme, s katero kmetje krmijo živino.

Maslo sodi v skupino I. kakovosti, kar pomeni da vsebuje najmanj 82 % mlečne maščobe in maksimalno 16% vode.

 

Cena: 3,99 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

 

HRANILNE VREDNOSTI (100g)

Energijska vrednost 3237 kJ/787 kcal
Maščobe 87,2 g
od tega nasičene maščobe 59,9g
Ogljikovi hidrati 0,2 g
od tega sladkorji <0,1 g
Beljakovine 0,4 g
Sol 0,01 g

TRADICIJA IZ POSOČJA

Tisočletna tradicija in dediščina sirarstva v Posočju se je ohranila do današnjih dni. Na njeni osnovi je nastala in deluje današnja

Mlekarna Planika.

Planinsko pašništvo je posebnost Alp, planine so bile od nekdaj sinonim za preživetje in kulturo v Alpah. Planine v Posočju še živijo in veljajo za posebnost našega okolja, saj gre za posebno obliko skupnega gospodarjenja. Paša v visokih planinah je bila že v preteklosti nuja in temelj za kmetovanje in pridelavo kakovostne krme za zimo v dolini.

Iz Planin na tradicionalen način

Še danes v Mlekarni Planika sledimo tradiciji, spoštujemo dediščino naših prednikov in pri predelavi mleka v mlečne izdelke ohranjamo stare recepte. Planine v Posočju veljajo za kraj trdega dela, a tudi veselja.

Da bi prikazali dediščino in način pridelave, ki ga posnemamo danes, smo postavili in skupaj s Tolminskim muzejem doprli sirarski muzej, ki deluje pod okriljem Mlekarne Planika. Muzej pripoveduje zgodbo o pridelavi sirov v Posočju skozi zgodovino vse do danes.

Z odkupovanjem mleka od domačih kmetov Mlekarna Planika pripomore k obstoju živinoreje, obdelanosti kmetijskih zemljišč, prispeva k dohodku družin in zaposlovanju delavcev na teh območjih.

Danajšnja Mlekarna Planika je četrta največja mlekarna v Sloveniji in še edina v 100% lasti kmetov.

Imamo tudi lastno ekološko posestvo Bogata v Bovcu z okrog 130 kravami molznicami.

Dolina Soče in dolina Idrijce, posebej pa Tolminska, Kobariška in Bovška se tudi zaradi Mlekarne Planika predstavljajo kot proizvajalke naravno predelane hrane, kar dviguje raven kakovostnih izdelkov iz mleka na celotnem slovenskem trgu.

Dolina Soče je naravi naklonjena dolina, zato smo leta 2016 prav na lokaciji Mlekarne Planika postavili polnilnico za električne avtomobile.

Ker naše območje meji na sosednjo državo v Mlekarni Planika spodbujamo sodelovanje v kmetijstvu in turizmu na območju celotnega Posočja, Benečije ter Furlanije – Julijske krajine.

Maja A.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Nataša K.
Petra G.
Anonimen
Anonimen
Odlično maslo, kvalitetno
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Barbara G.
Anonimen
super, zelo kvaliteten produkt
Anonimen
MAJDA M.
Takega masla pa vse od zgodnjega otroštva nisem jedla. Res tisto ta pravo po starih matodah priprave
Anonimen
Anonimen
Petra G.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Jože K.
Anonimen
Simona B.
mojca a.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Okus in vonj je bil kot da je žrko
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Masla nisem prejela
Anonimen
Anonimen
Miro P.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Nevenka B.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
super izdelek, mogoče edino malo drag
Anonimen
Mitja G.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Pavel S.
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Anonimen
Katja M.
Anonimen
Brez komentarja.
Ines K.
Anonimen
 

Priporočamo tudi

 

Novice

 • Deseti tradicionalni slovenski zajtrk

  16.11.2020

  Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti.
  Več o ...
   
 • RECEPT: bananin kruh

  14.03.2016

  Recept za bananin kruh je eden izmed najlažjih receptov, ki smo jih kadarkoli preizkusili. Ne samo, da je preprost in okusen, je tudi zdrava alternativa navadnemu kruhu. Dodamo lahko še oreščke kot so pekani, seveda pa lahko dodamo tudi čokoladne koščke, ki se v kombinaciji z bananami odlično podajo.
  Več o ...
   
 

Zdravi recepti

 • Narobe obrnjena torta z mandarinami

  27.10.2020

  Anja je pripravila nov jesenski recept za vse, ki se še niste prenajedli mandarin iz Neretve in iščete načine, kako jih še lahko zaužijete. Tokrat vam lušte delamo z narobe obrnjeno torto iz mandarin z vanilijo in kardamomom. Čeprav je obrnjena na glavo, je čisto enostavna za pripraviti!
  Več o ...
   
 • Pituralke: okusni recepti za te zimske hruške

  23.10.2020

  Hruška Pituralka - Ozimka je stara avtohtona sorta, ki uspeva na področju Goriških Brd in ožjega dela Vipavske doline. Uživamo jih pečene ali kuhane, zato smo za vas zbrali tri recepte, ki naj vam služijo za idejo, kako se posladkati s temi okroglimi hruškami.
  Več o ...
   
 • Bananin kruh

  24.06.2019

  Recept za bananin kruh je eden izmed najlažjih receptov, ki smo jih kadarkoli preizkusili. Ne samo, da je preprost in okusen, je tudi zdrava alternativa navadnemu kruhu. Dodamo mu lahko še oreščke kot so pekani, seveda pa lahko dodamo tudi čokoladne koščke, ki se v kombinaciji z bananami odlično podajo.
  Več o ...
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.