Št. produktov: 0
13.02.2021
Če iščete recept za jed, ki bo prebila monotonost vašega zimskega jedilnika, je kremasta in okusna radičeva rižota s slanino tisto, kar vas definitivno ne bo pustilo ravnodušnih!
Anja je z nami delila enega svojih najljubših receptov za rižoto, ki ga je pilila in izboljševala zadnja leta. Čeprav je narejena iz enostavnih sestavin, ima svoj karakter in je nadvse okusna. Zimski čas, ko imamo na voljo veliko radiča je ravno pravi čas, da se preizkusimo v pripravi te rižote, zato podrsajte navzdol in se lotite priprave.
Malo pa je res. A definitivno manj, kot svež radič. S kuhanjem namreč izgubi večji del svoje grenkosti in pridobi na svojem okusu. Naj vas torej to ne odvrne od priprave, če spadate med tiste, ki ne marajo radiča. Tej rižoti preprosto morate dati priložnost.
Tradicionalni italijanski recept je ne vsebuje in tudi vam je ni treba uporabljati, če je ne marate. Lahko jo nadomestite s panceto ali naredite na popolnoma tradicionalen način - brez mesa.
Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 30 minut
Skupaj čas: 45 minut
Število porcij: 4
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.