Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Ekstra deviško oljčno olje Selekcija

št. ocen: 1
Ekstra deviško oljčno olje Selekcija
NOVO

Selekcija je pridobljena s skrbnim sortnim izborom oljk, ki dajo blagejše olje.

Gre za izbrane oljke, ki jih odkupimo od naših strank iz Slovenije, Italije in Hrvaške ter jih predelamo v lastni oljarni v Krkavčah. Večinoma gre za oljke vrste: Leccino – Frantoio – Peranzana.
Vonj olja je rahlo sadežen, s skledovi trave in mandeljev. Po okusu je harmoničen, sladkost se prepleta z grenkobo in pikantnostjo.
Barva olja je zelena, a se le-ta spreminja in dobiva rumene odtenke. Oljčno olje je filtrirano.

Poreklo: Slovenija

Količina: 500ml

 

Cena: 17,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

SELEKCIJA

Selekcija je pridobljena s skrbnim sortnim izborom oljk, ki dajo blagejše olje. Gre za izbrane oljke, ki jih odkupimo od naših strank iz Slovenije, Italije in Hrvaške ter jih predelamo v lastni oljarni v Krkavčah. Večinoma gre za oljke vrste: Leccino – Frantoio – Peranzana.
Vonj olja je rahlo sadežen, s skledovi trave in mandeljev. Po okusu je harmoničen, sladkost se prepleta z grenkobo in pikantnostjo.
Barva olja je zelena, a se le-ta spreminja in dobiva rumene odtenke. Oljčno olje je filtrirano.

Sorte: Leccino – Frantoio – Peranzana
Vrsta: Blend/mešanica
Obdobje obiranja: Od sredine okrobra do sredine novembra
Kategorija: Srednja sadežnost, zelo blaga grenkoba in blaga pikantnost
Idealno za: Solate, zelenjavo, pice, kruh, testenine, perutnino
Letnik: 2022
Neto količina: 500ml

SESTAVINE: Ekstra deviško oljčno olje
ALERGENI: /
HRANILNE VREDNOSTI na 100g: Energijska vrednost 3700 kJ / 900 kcal, maščobe 100g, od tega nasičene maščobe 16,8g, od tega enkrat nenasičene maščobe 76,2g, od tega nenasičene maščobe 7g, ogljikovi hidrati 0g, od tega sladkorji 0g, beljakovine 0g, sol 0g.

 

Priporočamo tudi

 

Zdravi recepti

  • Osvežilna solata z lubenico

    30.08.2021

    Poletje gre morda res h koncu, a domače lubenice so še vedno na voljo in zakaj si ne bi pripravili osvežilne lubenične solate ter z njo še malo ostali pri poletju ter podoživljali vse fine trenutke, ki so jih prinesli topli meseci, ki vsako leto tako zelo prehitro minejo.
    Preberi več
     
  • Radičeva rižota s slanino

    13.02.2021

    Če iščete recept za jed, ki bo prebila monotonost vašega zimskega jedilnika, je kremasta in okusna radičeva rižota s slanino tisto, kar vas definitivno ne bo pustilo ravnodušnih!
    Preberi več
     
  • Kakijeva solatka s pomarančnim prelivom

    19.11.2020

    Vnesi nekaj barve in vitaminov na svoj krožnik z odlično jesensko solatko polno svežih, okusnih in lokalnih sestavin, ki jo je pripravila in fotografirala Anja.
    Preberi več
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.