Št. produktov: 0
22.12.2020
V naši ekipi ta čas leta zelo pridno delamo, zato nimamo toliko časa za peko prazničnih slaščic. Imamo pa Anjo, ki nas je tokrat presenetila s krasnim zimskim kolačem, ki je čisto enostaven za pripravo.
Anja rada peče kolače, a mora pri tem zadovoljiti želje svojega najbolj ostrega kritika — svojega sinčka — kolači mu niso najbolj pri srcu, saj ima raje s kremo napolnjene torte. Zato se je Anja potrudila, da mu bo tudi ta kolač všeč — dodala je veliko čokolade in suhega sadja. Ti dodatki namreč naredijo kolač mnogo bolj sočen in kremast. Ker v času božičnih praznikov ne gre brez okusa pomaranče, pa je v kolaču tudi pomarančni sok.
Naj vas fotografija ne prestraši (Anja namreč naredi tako krasne fotografije, da sprva pomisliš, da je recept zelo zakompliciran, a to ni njena filozofija). Kolači so zelo enostavni za pripravo in ostanejo sveži kar nekaj dni (če jih prej seveda ne pohrustamo).
Vse kar potrebujemo za popoln kolač je, da dobro stepemo sladkor in maslo. Ker slednjega v tem receptu ni veliko, se ne ustraši, če zmes ni tako puhasta, a vseeno mora postati zračna in lažja. Jajca dodajamo eno za drugim in na koncu dodamo še moko ter mleko. Čisto na koncu dodamo še čokolado in suho sadje ter vse vlijemo v pekač. Za piko na i dodamo še enostavno glazuro.
Čas priprave: 15 minut
Čas pečenja: 40 minut
Skupaj čas priprave: 55 minut
Avtorica recepta: Anja Burgar
Zmešamo sladkor v prahu in mleko, da dobimo gladko zmes. Najprej dodamo eno žlico mleka, nato malo po malo dodajamo še preostanek, da dobimo želeno konsistenco.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.