Št. produktov: 0
28.04.2021
Recept za bananin kruh je eden izmed najlažjih receptov, ki smo jih kadarkoli preizkusili. Ne samo, da je preprost in okusen, je tudi zdrava alternativa navadnemu kruhu. Dodamo lahko še oreščke kot so pekani, seveda pa lahko dodamo tudi čokoladne koščke, ki se v kombinaciji z bananami odlično podajo.
Trdno smo prepričani, da je kruh iz banan nekaj, kar lahko narediš kadarkoli in kjerkoli, z mešalnikom ali z vilicami - kadarkoli imaš nekaj banan, ki so mehke in prezrele.
Tokrat smo preizkusili zelo enostaven recept, za katerega vsega skupaj porabiš 10 minutk. Nato sledi ura čakanja, medtem, ko se hiša napolni z mamljivimi aromami.
Edini pogoj za izdelavo kruha iz banan je, da uporabljaš le zrele banane. Ko koža začne razvijati pege in ko je banana že preveč mehka za pojesti, je idealna za bananin kruh. Tako bo kruh še bolj okusen in bogatejši.
Recept, ki ga smo ga preizkusili in zapisali spodaj, je univerzalen za skoraj vse kuharice, napisane v zadnjih 50 letih. Uporabljali smo sestavine, ki jih najdemo v čisto vsaki shrambi: pirino moko (lahko tudi navadno belo), sladkor, maslo, jajca, mleko in pecilni prašek. Recept je tako preprost in univerzalen, da lahko vedno narediš kruh iz banan, tudi če ti manjka ena od sestavin (razen pecilnega praška - ta je nujen!). Prav tako lahko postaneš ustvarjalen in se igraš z ostalimi osnovnimi sestavinami.
Za navaden pekač (20 x 12 x 7 cm)
Če želite jesti najboljši bananin kruh, kar ste jih kadarkoli jedli pa v maso dodajte še 2 žlici navadnega čvrstega jogurta. Jogurt doda sočnost kruhu in težko se boste ustavili samo pri enem kosu.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.