Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pekoči čičerikini takosi (veganski)

Pekoči čičerikini takosi (veganski)

17.01.2022

Najboljši domači čičerikini takosi — polnjeni s kremnim avokadovim namazom, popečeno pekočo čičeriko in živahno ananasovo šalšo.

Takosi — jed, ki izvaja iz Mehike in je obnorela velik del sveta. Priročna, enostavna jed, ki jo pripraviš hitro in je lahko odlična popestritev za druženje s prijatelji ali družino. Pripravi papirnate brisačke, saj se takose je z rokami, kakopak!

Kako narediti testo? Lahko ga kupiš v trgovini, lahko pa ga pripraviš iz nule. Recept si oglej tukaj.

Čas priprave: 25 minut
Porcij: 6 takosov
Avtorica recepta: Anja Burgar

Veganski takosi

 

SESTAVINE

 

Popečena pekoča čičerika

Avokadov namaz

Ananasova šalša

  • 1 jogurtov lonček narezanega ananasa
  • 1/2 jogurtovega lončka na drobno narezane paprike
  • 1/4 jogurtovega lončka na drobno narezane čebule
  • 1/4 jogurtovega lončka na drobno narezanega peteršilja
  • sok ene limete

Veganski takosi

 

POSTOPEK

 

Popečena pekoča čičerika

  1. Pečico ogrejemo na 200°C
  2. Odcedimo čičeriko in jo skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo v posodi
  3. Marinirano čičeriko postavimo na pekač in v ogreto pečico ter pečemo 20 minut oziroma dokler ni zlato rjava in zapečena.

Avokadov namaz

  1. Ko se čičerika peče v pečici, pripravimo avokadov namaz.
  2. Olupimo in razkoščičimo avokado ter ga zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami za namaz.
  3. Uporabimo vilico in ga pregnetemo. Lahko naredimo bolj kremast namaz ali pa ga pustimo malce bolj grudastega.

Ananasova šalša

  1. Narežemo ananas, papriko in čebulo ter na drobno nasekljamo še peteršilj in čebulo. Dodamo sok limete in zmešamo.

Serviranje takosov

  1. Takose ogrejemo na ponvi
  2. Napolnimo jih z avokadovim namazom (na dnu), nato dodamo čičeriko in po vrhu še ananasovo šalšo.
Pojemo! :)



 

Veganski takosi

 

Priporočamo

  • Avokado letalski

    Avokado

    Premium (by air)

    Cena: 3,40 € V košarico

    1 kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Čeprav je slan in zelen ter bi ga določili za zelenjavo, je avokado v resnici sadež, bolj natančno oz. botanično spada celo med jagode. Nekateri pa mu rečejo tudi maslena hruška.

    Letalski avokado je obran v zrelem stanju in primeren za takojšnje zaužitje.

    Letalsko sadje - by air -  pomeni, da sadež optimalno dozori na zraku in soncu in je takoj po trganju pripeljan z letalskim prevozom. S tem se izognemo veliko daljšim prevozom z ladjo, kjer prevažajo nezrele sadeže in jih špricajo z raznimi sredstvi za dozorevanje.

    Več o produktu »
     
     
  • Peteršilj domače

    Peteršilj

    Kmetija Ambrož

    Cena: 2,20 € V košarico

    1 šopek

    Stanje zaloge: na voljo

     Opis: Svetlozelena rastlina, ki jo gojijo po vsem svetu. Stari Grki so iz njega izdelovali vence za zmagovalce športnih iger. Hkrati velja tudi za simbol sreče.

    Shranjevanje: Peteršilj je lahko shranjen v hladilniku. Za daljšo svežino ga postavite v kozarec vode.

    Več o produktu »
     
     
  • Drobnjak domače

    Drobnjak

    Kmetija Ambrož

    Cena: 2,40 € V košarico

    1 šopek

    Stanje zaloge: na voljo

     Opis: Drobnjak v Sloveniji poznamo tudi pod imenom šnitloh. Je trajna čebulnica, pravzaprav najmanjša vrsta užitnih čebul.

    1 šopek = 100g

    V kulinariki se uporablja kot začimba za dodajanje okusa številnim jedem, vključno s solatami, juhami, zelenjavo, omakami in ribami. 

    Shranjevanje: Drobnjak je lahko shranjen v hladilniku. Za daljšo svežino ga postavite v kozarec vode.

    Več o produktu »
     
     
  • Paprika - rdeča

    Cena: 3,60 € V košarico

    0,5 kg

    Stanje zaloge: na voljo

     Opis: Hrustljava tekstura in rahlo sladkast okus.


    Shramba: V hladilniku, tako sveže kot sesekljane. Če jih želite obdržati sveže dalj časa jih lahko tudi zamrznete

    Nadaljuj s sestavljanjem gajbice.

    Več o produktu »
     
     
  • Limete

    Cena: 3,90 € V košarico

    0,25kg

    Stanje zaloge: na voljo

    Limeta je agrum iz rodu Citrus. Je morda križanec med limono in citrono, a strokovnjaki niso poenoteni o njenem izvoru.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.