17.01.2022
Najboljši domači čičerikini takosi — polnjeni s kremnim avokadovim namazom, popečeno pekočo čičeriko in živahno ananasovo šalšo.
Takosi — jed, ki izvaja iz Mehike in je obnorela velik del sveta. Priročna, enostavna jed, ki jo pripraviš hitro in je lahko odlična popestritev za druženje s prijatelji ali družino. Pripravi papirnate brisačke, saj se takose je z rokami, kakopak!
Kako narediti testo? Lahko ga kupiš v trgovini, lahko pa ga pripraviš iz nule. Recept si oglej tukaj.
Čas priprave: 25 minut
Porcij: 6 takosov
Avtorica recepta: Anja Burgar

SESTAVINE
Popečena pekoča čičerika
Avokadov namaz
Ananasova šalša
- 1 jogurtov lonček narezanega ananasa
- 1/2 jogurtovega lončka na drobno narezane paprike
- 1/4 jogurtovega lončka na drobno narezane čebule
- 1/4 jogurtovega lončka na drobno narezanega peteršilja
- sok ene limete

POSTOPEK
Popečena pekoča čičerika
- Pečico ogrejemo na 200°C
- Odcedimo čičeriko in jo skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo v posodi
- Marinirano čičeriko postavimo na pekač in v ogreto pečico ter pečemo 20 minut oziroma dokler ni zlato rjava in zapečena.
Avokadov namaz
- Ko se čičerika peče v pečici, pripravimo avokadov namaz.
- Olupimo in razkoščičimo avokado ter ga zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami za namaz.
- Uporabimo vilico in ga pregnetemo. Lahko naredimo bolj kremast namaz ali pa ga pustimo malce bolj grudastega.
Ananasova šalša
- Narežemo ananas, papriko in čebulo ter na drobno nasekljamo še peteršilj in čebulo. Dodamo sok limete in zmešamo.
Serviranje takosov
- Takose ogrejemo na ponvi
- Napolnimo jih z avokadovim namazom (na dnu), nato dodamo čičeriko in po vrhu še ananasovo šalšo.
Pojemo! :)
