Bučna juh'ca z ingverjem

Bučna juh'ca z ingverjem

04.10.2017

Kremasta bučna juha z ingverjem je preprosta, a polna aromatičnih okusov. Sveži ingver s korenjem in hokaido bučo ustvarili kremasto in okusno juho, ki je kot naročena za hladne jesenske dni.

Jesen je popoln čas za začinjeno bučno juho! Sestavine v juhi so idealne za povečanje imunosti in zaščito pred boleznimi, saj vsebujejo veliko hranil, mineralov in vitaminov. Začni graditi svoj imunski sistem, da boš pripravljena na zimske mesece.

Bučna juha ima zelo preproste sestavine, sezonsko zelenjavo in ingver. Le pri ingverju je treba malenkost paziti, da se ne pretirava, saj bo drugače povozil ostale okuse.

 Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem

SESTAVINE:

  • 1 hokaido buča 
  • 3 stroke česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 korenja
  • invger (cca. 1 cm)
  • sol in poper
  • zelenjavna osnova
  • bučna semena in bučno olje (po želji)

Bučna juha z ingverjem in korenjem

PRIPRAVA:

1. Predpripravimo zelenjavo; očistimo bučo, olupimo korenje, čebulo, česen in ingver.

2. Nato sem se kuhanje juhe lotimo precej enostavno. Buči odstranimo semena in jo olupimo ter narežemo na kocke. Skupaj z ostalimi sestavinami; česnom, čebulo, korenje in ingverjem jo postavimo v lonec z vodo - 1 l in pričnemo s kuhanjem. V lonec dodamo še jušno osnovo in začimbe, sol ter poper. Na srednjem ognju pustimo, da se kuha cca. 10-15 min oz. toliko, da se zelenjava zmehča. 

3. Ko se nam je zelenjava zmehčala prenehamo s kuhanjem, zelenjave ne želimo prekuhati, saj bi s tem uničili hranila in okus. Jaz včasih na začetku dodam preveč vode (saj vedno vlijem po občutku), zaradi tega je možnost, da bi juha postala preveč vodena. Da se izognemo tej napaki, vedno preden se lotimo miksanja, z zajemalko odstranimo nekaj tekočine (2-3 zajemalke oz. po občutku), ločeno tekočino postavimo na stran za kasneje. Nato se lotimo miksanja s paličnim mešalnikom, v primeru, da je juha preveč gosta dodamo kakšno zajemalko tekočine, ki smo jo malo prej postavili na stran. Tako lahko postopoma miksamo do željene teksture.

4. Po želji lahko poleg juhe postrežemo tudi bučno olje in bučna semena. 

Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.