Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Bučna juh'ca z ingverjem

Bučna juh'ca z ingverjem

01.01.2023

Kremasta bučna juha z ingverjem je preprosta jed. Idealna tudi za malo hladnejše dni. Sezona hokaido buč namreč traja vse od jesenskih dni pa do pozne zime. Sveži ingver s korenjem ter hokaido bučo ustvari okusno ter kremasto juho.

Za pripravo te enostavne bučne juha potrebuješ le lonec, nekaj osnovnih sestavin ter 30 minut. Enostavno, hitro in okusno. 

Bučno juho lahko postrežemo samostojno ali pa ji dodamo žlico kisle smetane, pražena bučna semena in kapljico bučnega olja. 

Nasvet za uporabo ingverja: V kolikor ne marate pekoče svetujemo, da z ingverjem ne pretiravate, saj lahko hitro prevlada in povozi ostale okuse. V kolikor pa imate radi pekoče, pa ste z dodajanjem ingverja vseeno lahko nekoliko bolj pogumni.

 Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem

SESTAVINE:

  • 1 hokaido buča 
  • 2-3 stroke česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 korenja (srednje velika)
  • invger (cca. 1 cm)
  • sol in poper
  • kisla smetana, bučna semena in bučno olje (*po želji)

Bučna juha z ingverjem in korenjem

PRIPRAVA:

1. Pripravimo zelenjavo; očistimo bučo, olupimo korenje, čebulo, česen in ingver.

2. Buči odstranimo semena in jo olupimo ter narežemo na kocke. Skupaj z ostalimi sestavinami (česnom, čebulo, korenjem in ingverjem) jo postavimo v lonec. Dodamo 1l vode in pričnemo s kuhanjem. Nato v lonec dodamo še začimbe - sol ter poper. Na srednjem ognju pustimo, da se kuha cca. 10-15 min oz. toliko, da se zelenjava zmehča. Paziti je le potrebno, da zelenjave ne prekuhamo, saj bi s tem uničili pomembna hranila in okus.

3. V kolikor želite, da juha ostane bolj gosta, z zajemalko odstranite nekaj tekočine. Tekočine ne zavreči, ampak jo pustite na strani. S paličnim mešalnikom se lotite miksanja in v kolikor se vam zdi, da je juha pregosta, lahko enostavno dodate še malce odstavljene tekočine. Nadaljujte z miksanjem do željene teksture.

4. Po želji lahko poleg juhe postrežete žlico kisle smetane, kakšno kapljico bučnega olja ali dodate pražena bučna semena. 

Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem

Bučna juha z ingverjem in korenjem


 

Priporočamo

  • Buča Hokaido

    Cena: 3,90 € V košarico

    1 kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Opis: Buča, ki je najbolj poznana ravno za noč čarovnic, ko se izrezuje raznorazne podobe.  Izvira iz japonskega otoka Hokaido. Plod je okrogel in zraste do 3kg. Živo oranžna lupina.

    Shranjevanje: V suhem in zračnem prostoru, pomembno tudi nadzorovanje vlage - ne sme biti previsoka in ne prenizka.

    Več o produktu »
     
     
  • Korenje domače

    Korenje

    Kmetija Ambrož

    Cena: 1,50 € V košarico

    0,5 kg

    Stanje zaloge: na voljo

    Opis: Rastlina s 50 centimetri visokimi listi in debelo korenino. Najbolj priljubljena vrsta je oranžne barve. Korenje naj bi našli tudi v grobnicah egipčanskih faraonov.


    Shramba: Hladen prostor - klet.

    Nadaljuj s sestavljanjem gajbice.

    Več o produktu »
     
     
  • Kisla smetana

    Kmetija Flis

    Cena: 2,20 € V košarico

    250 g

    Stanje zaloge: na voljo

    Domača kisla smetana narejena iz pasterizirane sladke smetane. Iz surovega mleka pridobijo smetano. Posneto smetano segrejejo jo ohladijo in ji dodajo kulturo. V komori jo zagrejejo in jo nato pustijo 24 ur za ohlajanje in razvoj. Po pretečenem času se izdelek prestavi v hladilnico. Hraniti pri temperaturi od 2℃ do 8℃.

    Rok uporabe: natisnjen na embalaži

    Količina: 250 g

    Kmetija Flis

    Več o produktu »
     
     
  • Ingver

    Cena: 2,50 € V košarico

    1 kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Ingver je ena izmed začimb, ki jih je človek spoznal prve. Znani kitajski filozof Konfucij ga je zelo cenil in je hotel imeti vsako jed pripravljeno z ingverjem.

    Več o produktu »
     
     
  • Pražena bučna semena domače

    Pražena bučna semena

    Posestvo Passero

    Cena: 3,60 € V košarico

    120 g

    Stanje zaloge: na voljo

    Hrustljava bučna semena so za bistre buče. Ljudje jih menda uživamo že več tisoč let! Zagotovo pa vemo, da so pražena bučna semena spremljala pripovedi naših dedov v dolgih zimskih večerih. In v tem je zrno soli. 

    Količina: 120 g

    Poreklo:Slovenija, posestvo Passero iz Prekmurja.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.