Št. produktov: 0
01.01.2023
Kremasta bučna juha z ingverjem je preprosta jed. Idealna tudi za malo hladnejše dni. Sezona hokaido buč namreč traja vse od jesenskih dni pa do pozne zime. Sveži ingver s korenjem ter hokaido bučo ustvari okusno ter kremasto juho.
Za pripravo te enostavne bučne juha potrebuješ le lonec, nekaj osnovnih sestavin ter 30 minut. Enostavno, hitro in okusno.
Bučno juho lahko postrežemo samostojno ali pa ji dodamo žlico kisle smetane, pražena bučna semena in kapljico bučnega olja.
Nasvet za uporabo ingverja: V kolikor ne marate pekoče svetujemo, da z ingverjem ne pretiravate, saj lahko hitro prevlada in povozi ostale okuse. V kolikor pa imate radi pekoče, pa ste z dodajanjem ingverja vseeno lahko nekoliko bolj pogumni.
1. Pripravimo zelenjavo; očistimo bučo, olupimo korenje, čebulo, česen in ingver.
2. Buči odstranimo semena in jo olupimo ter narežemo na kocke. Skupaj z ostalimi sestavinami (česnom, čebulo, korenjem in ingverjem) jo postavimo v lonec. Dodamo 1l vode in pričnemo s kuhanjem. Nato v lonec dodamo še začimbe - sol ter poper. Na srednjem ognju pustimo, da se kuha cca. 10-15 min oz. toliko, da se zelenjava zmehča. Paziti je le potrebno, da zelenjave ne prekuhamo, saj bi s tem uničili pomembna hranila in okus.
3. V kolikor želite, da juha ostane bolj gosta, z zajemalko odstranite nekaj tekočine. Tekočine ne zavreči, ampak jo pustite na strani. S paličnim mešalnikom se lotite miksanja in v kolikor se vam zdi, da je juha pregosta, lahko enostavno dodate še malce odstavljene tekočine. Nadaljujte z miksanjem do željene teksture.
4. Po želji lahko poleg juhe postrežete žlico kisle smetane, kakšno kapljico bučnega olja ali dodate pražena bučna semena.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.