Št. produktov: 0
30.08.2021
Poletje gre morda res h koncu, a domače lubenice so še vedno na voljo in zakaj si ne bi pripravili osvežilne lubenične solate ter z njo še malo ostali pri poletju ter podoživljali vse fine trenutke, ki so jih prinesli topli meseci, ki vsako leto tako zelo prehitro minejo.
Z lubenico se da storiti marsikaj — seveda je najboljša nekoliko ohlajena in narezana (no lahko se je lotimo tudi samo z žlico), uporabimo pa jo lahko tudi v hladnostiskanih sokovih, smutijih, sadnih lučkah, za pripravo raznih alkoholnih pijač ter z njo naredimo osvežilno grško solato po receptu, ki ga je pripravila Anja.
Da bo jed popolna, je seveda ključnega pomena, da izberemo pravo lubenico — če je lokalnega izvora, kot te iz naše ponudbe (kmetija Kobal in Kofol), pomeni da je bila obrana v zrelem stanju in bo tako polnega okusa, sladka in ravno prav zrela.
Če ima lubenica pecelj, naj bo ta suh in okoli stebla morajo biti manjše razpoke. Če potrkamo po lupini zrele lubenice naj bi zvenela votlo. Tako bomo vedeli, da je pred nami zrela lubenica.
Čas priprave: 15 minut
Porcij za: 4 osebe
Avtorica recepta: Anja Burgar
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.