Št. produktov: 0
23.05.2017
Preprost recept za češnjevo pecivo. Postreže se ga lahko kar tako ali pa s kepico vanilijevega sladoleda. Ta okusna sladica iz svežih, sladkih, češenj bo navdušil vsakogar.
Najboljša stvar pri pecivu je, da je enostavno za pripravit, ter da se lahko uporabi katerokoli sadje, ki ga imate radi.
1. Češnje temeljito operemo, ter jim odstranimo koščice. Iz beljakov, ki smo jih ločili od rumenjakov naredimo sneg.
2. V skledi najprej zmešamo maslo (maslo mora biti sobne temperatur) in sladkor nato dodamo štiri rumenjake, vanili sladkor ter ponovno zmešamo. K masi dodamo moko in pecilni prašek ter zmešamo nato dodamo mleko in vse skupaj ponovno zmešamo. Na koncu postopoma k masi dodajamo sneg iz beljakov in ga nežno vmešavamo, tako bo pecivo ostalo bolj rahlo.
3. Pečico ogrejemo na 180C ter damo pecivo v prvi fazi peči za 3-4 minute, toliko, da le malenkost zakrkne. Nato ga vzamemo iz pečice in na njega potresemo češnje.
4. Pecivo postavimo nazaj v pečico in pečemo še nadaljnjih 20 minutk toliko, da testo lepo zlati.
5. Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in postavimo na stran da se malenkost ohladi. Na malenkost ohlajeno pecivo potresemo sladkor v prahu.
6. Postrežemo mlačno oz. ohlajeno.
Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.