Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Kakijeva panakota

Kakijeva panakota

17.01.2022

Nekaj za crkljanje brbončic v jesenskih in zimskih dneh — kakijeva panakota, ki je enostavna za pripraviti in nas pusti ravnodušnih.

Panakota je ena tistih sladic, ki jih je zelo enostavno pripraviti. Čar panakote je tudi v tem, da jo lahko jemo v vseh zimskih časih, le preliv prilagodimo sezonski ponudbi sadja. Zato lahko v jesenskih in zimskih dneh naredimo nadev s kakijev in si tako pričaramo nekaj sonca na svoj krožnil.

Uporabimo kakije, ki so zreli, saj bomo v nasprotnem primeru v ustih imeli neprijeten občutek.

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 5 minut
Čas hlajenja: 3 ure
Porcij: 6
Avtorica recepta: Anja Burgar 

Kakijeva panakota

 

SESTAVINE

 

Panakota

  • 600 ml polnomastne smetane
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1/2 žličke vanilijevih semen ali vanilijevega ekstrakta
  • 3 lističi želatine (5 g)

 

Kakijev žele

  • 2 kakija hachiya
  • 30 g sladkorja v prahu

 

Kakijeva panakota

 

PRIPRAVA

 

Panakota

  1. Lističe želatine postavimo v hladno vodo, da se omehčajo.
  2. Smetano, sladkor, cimet in vanilijo postavimo v lonec in počasi segrevamo (ne sme zavreti).
  3. Odstranimo s toplote in vmešamo lističe želatine ter zmešamo.
  4. Zmes zlijemo v kozarčke/posodice za serviranje panakote ter postavimo v hladilnik, za dobro uro ali dve.

Kakijev žele

  1. Kakije olupimo oziroma z žlico izdolbemo vsebino. Odstranimo semena, če so prisotna.
  2. Zmiksamo skupaj s sladkorjem in nadaljujemo dokler zmes ne postane fina.
  3. Prelijemo čez ohlajeno panakoto.
  4. Postavimo v hladilnik še za eno uro, da svoje naredi še pektin, ki bo ustvaril žele.

 

Kakijeva panakota

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.