Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Bučna dalgona kava

Bučna dalgona kava

23.11.2021

Se še spomnite senzacije 'dalgona coffe' - slavne kremaste kave, ki so jo nekaj časa delali vsi? Dodali smo ji jesenski, že malce praznični twist - bučne začimbe in bučni pire!

 

Kaj je "dalgona coffee"

 

Kava dalgona, kavni oblak oziroma stepena kava je kava, ki nastane z mešanjem instant kave s sladkorjem in vodo. Ko je pripravljena, se jo z žlico nežno prenese nad mleko. Priprava je zeloooo enostavna!

 Dalgona kava - Anja Burgar

 

Jesenska kava dalgona z bučo

 

Jeseni imamo buč na pretek in z njimi ustvarjamo različne jedi - juhe, njoke, rižote ... no odslej pa boste lahko goste presenetili tudi s super kavo dalgona, ki bo presenetila z okusom po buči. Čeprav se morda bere čudno, je zelooo finega okusa.

 

Je priprava res enostavna?

 

Vsi recepti, ki jih pripravi Anja imajo skupno lastnost - vsebujejo čimveč lokalnih sestavin in so enostavni za pripravo. Za pripravo dalgona kave je potrebno zmešati enake dele instant kave, sladkorja in vrele vode (ter v primeru bučne dalgona kave še enak delež bučnih začimb).

Dlje časa kot mešamo, bolj bo zmes postajala gosta, zato si gostoto teksture kar sami določite - odvisno kaj imate rajše. Nato v kozarec vsujemo dve žlici bučkinega pireja, prelijemo z mlekom in dodamo stepeno kavo. In to je to! Kot smo rekli - preprosto!

Nato si samo še pripravite udoben kotiček na sedežni, prižgete svečke ter vaš najljubši film na televiziji in se prepustite jesenskemu razvajanju.

 

Dalgona kava - Anja Burgar

 

Bučna dalgona kava

 

  • Čas priprave: 5 minut
  • Porcije: 2
  • Avtorica: Anja Burgar

 

Sestavine

 

  • 2 žlici instant kave
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica bučnih začimb*
  • 2 žlici vrele vode
  • 3-4 žlice bučnega pireja
  • 2 šalici mleka (rastlinsko ali navadno)

Sestavine za bučne začimbe

  • 3 žličke mletega cimeta
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke mletih klinčkov
  • 1/2 žličke pimenta

Dalgona kava - Anja Burgar

Postopek

 

  1. V manjšo posodo za mešanje dodamo instant kavo, sladkor, bučne začimbe in vrelo vodo.
  2. Z električnim mešalnikom miksamo 2-3 minute oziroma dokler ne dobimo penaste kreme. Bolj kot miksamo, gostejša bo tekstura.
  3. Po dnu šalice nadevamo bučni pire, prelijemo z mlekom (hladnim ali toplim) ter na vrh dodamo stepeno kavo/dalgono.
  4. Takoj postrežemo in uživamo!

 Dalgona kava - Anja Burgar

 

Priporočamo

  • Buča Hokaido domače

    Buča Hokaido

    Zadruga Zemlja & morje

    Cena: 3,90 € V košarico

    1 kos

    Stanje zaloge: na voljo

    Opis: Buča, ki je najbolj poznana ravno za noč čarovnic, ko se izrezuje raznorazne podobe.  Izvira iz japonskega otoka Hokaido. Plod je okrogel in zraste do 3kg. Živo oranžna lupina.

    Shranjevanje: V suhem in zračnem prostoru, pomembno tudi nadzorovanje vlage - ne sme biti previsoka in ne prenizka.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.