Cheesecake z belo čokolado, jagodami in borovnicami

Cheesecake z belo čokolado, jagodami in borovnicami

09.07.2019

Preprost in okusen cheesecake, v poletnih mesecih se odlično poda s svežimi jagodami, pozimi pa z zimskim sadjem.  Sir in čokolada sta odličen desertni par, iz katerega lahko naredimo odličen cheesecake.

Združite te sladke favorite v eno čudovito kombinacijo, katera se hitro pripravi in še hitreje poje. Cheesecake je sladica, ki je primerna vsako priložnost, recept, ki je priljubljen za vse letne čase. 

 

 

 

SESTAVINE

PODLAGA:

  • 250 g polnozrnatih piškotov
  • 150 g masla


NADEV:

  • 500 g maskarponeja
  • lonček grškega jogurta
  • 1 dcl sladke smetane
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g jagod
  • 150 g borovnic

 

Cheescake z jagodami in borovnicami

 Cheescake z jagodami in borovnicami

Cheescake z jagodami in borovnicami

PRIPRAVA

Piškote zmeljemo, zmešamo z raztopljenim maslom in razporedimo po tortnem modelu. Postavimo v hladilnik, medtem pa zmešamo nadev. Nad soparo raztopimo čokolado. Zmešamo maskarpone, grški jogurt, stepeno smetano in prilijemo čokolado. Vse dobro pomešamo, dodamo jagode, borovnice in vlijemo na piškotno dno. Najbolje, da cheesecake pustimo v hladilniku čez noč, da se primerno ohladi. Po vrhu okrasimo poljubno.

Cheescake z jagodami in borovnicami

 

Cheescake z jagodami in borovnicami

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.