Št. produktov: 0
19.11.2020
Vnesi nekaj barve in vitaminov na svoj krožnik z odlično jesensko solatko polno svežih, okusnih in lokalnih sestavin, ki jo je pripravila in fotografirala Anja.
To, kako vsestranski je kaki, ko pride do ustvarjanja jedi z njim, že verjetno veš. Če si za kaj bolj sladkega lahko pripraviš chia puding s kakijem, če pa želiš jutro začeti z osvežilnim smutijem pa lahko kaki zmešaš takole, kot piše tukaj.
Ko pa se ti zalušta osvežilne solatke, bo tale recept vsekakor zadovoljil tvoje brbončice. Priporočeno je, da uporabiš kakije s tršo sredico, saj se lepše nareze na rezine. Mehkejši kaki v tem primeru ne pride v upoštev, saj ne bo ohranil oblike. Zatorej se drži sorte royo brillante (oziroma vanilla, ki je večini bolj poznana).
Veeeeliko zelenih listov solate. Izbiraš lahko med mnogo različnimi sortami. V tem primeru je Anja uporabila endivjo salato. Zraven pa je dodala še radič. Dodala je še nekaj korenja, narezanega na rezine, za malo hrustljave svežine. Povrhu je posula nasekljane mandlje in kozji sir. A ni se ustavila tukaj - sledi še glavni del, brez katerega solata pač ni solata - to je preliv. Pomarančni preliv doda svežino in Anja mu je dodala še malo kurkume, da prebudi še naš imunski sistem. Saj so taki časi, kajne?
Čas priprave: 10 minut
Porcija: za štiri osebe
Recept pripravila: Anja Burgar
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.