Št. produktov: 0
Čokoladna krema, toffee karamela, hrustljava povrhnjica.
Izdelek vsebuje alergene: žito, ki vsebuje gluten, jajca, soja, laktoza, oreščki
Karim Merdjadi o sebi
Odkar pomnim, sta hrana in kuhanje moja strast in navdih. Branje, usposabljanje, potovanje in vodenje restavracij so mi pomagali izboljšati kuharske veščine, a v kuhinji pričarati nekaj nepozabnega je zame še vedno največji izziv.
Začelo se je, ko sem kot mnogi drugi nadobudni kuharji v Sloveniji končal srednjo šolo za gostinstvo in turizem na Bledu. Po odsluženem vojaškem roku sem zaključil pripravništvo in nadaljeval z izobraževanjem na akademiji za kulinariko Le Cordon Bleu v Parizu, kjer sem uspešno opravil izpite iz kuharstva in slaščičarstva ter pridobil La Grande Diplome.
Radovednost in želja po navdihu sta me zanesla v špansko Malago, kjer sem pridobil prve izkušnje s tapas hrano.
Po letu dni sem se vrnil v Slovenijo in pomagal pri postavitvi restavracije v največjem nakupovalnem centru v Sloveniji. Ker je bila ljubezen do kuhanja večja kot veselje do vodenja restavracije, sem prevzel vodenje kuhinje v prvi španski restavraciji, odprti v Sloveniji.
V naslednjih letih sem kot zunanji sodelavec aktivno sodeloval pri odprtju številnih novih restavracij. Dodatna izobraževanja v Angliji, Franciji in Avstriji so mi prinesla veliko novega znanja, širine in razumevanja kulinarike, pri vsem tem pa me je gnala ljubezen do kuhanja.
V številkah:
27 let v kulinariki
19 let kot vodja kuhinje
8 let v slaščičarstvu
1 od treh sodnikov slovenskega Masterchefa
Št. produktov: 0