Št. produktov: 0
23.04.2018
Ker si vsi sendviči zaslužijo, da jih oblečemo v modno obleko. Včasih sem bila mnenja, da sendvič omejen le na sir, šunko in list solato ali kisle kumarice, a kmalu sem svoje mnenje z malce domišlije in nekaj eksperimentov spremenila. Za sendvič s šparglji pa lahko zatrdim, da je eden izmed najboljših kar sem jih kdaj jedla.
Kot sem že omenila je ta sendvič vsekakor zmagovalec zame. Sem velika ljubiteljica špargljev, kateri se odlično ujamejo s feta sirom in ostalimi sestavinami v receptu - res super kombinacija!
Ta okusen sendvič s šparglji je odličen za zajtrk ali kosilo, narejen je pa le v nekaj minutah!
1. Prepriprava - pri špargljih odlomimo olesenel del (ponavadi se že sam špargelj nagne tam kjer je olesenel del). Paradižnik operemo in narežemo na 1 cm debele rezine.
2. Rezini kruha popečemo v toasterju. Nato ju premažimo s feta sirom (če niste ljubitelj feta sira, ga lahko nadomestite s cottage sirom ali pa navadnim namazom) ter dodamo še paradižnik (1-2 rezini na kruh).
3. V malce večji ponvi dodamo par kapljic oljčnega olja, počakamo, da se dodobra segreje ter nato v ponev položimo šparglje. Šparglje dušimo nekaj minut, da se omehčajo, potem pa še na hitro popečemo (z odprto ponvijo), da dobijo lep pečen priokus. Ko so šparglji pečeni jih še posolimo in popopramo. Šparglje nato zložimo na rezine kruha.
4. Med tem času smo na ponev dodali še malce olja in na njem popekli dva jajčka na oko (lahko jih tudi zmešate - po želji). Na hitro jih pokrijemo, a previdno, da ne zakrneta.
5. Pečeni jajci položimo na sendvič in nato le še zarežemo, rumenjak se bo lepo prelil po celem sendviču in dodal tisto piko na i.
Včeraj sem si ravno takšen sendvič naredila za kosilo, za pripravo mi je vzelo le 10 minutk. Super slasten in zdrav sendvič!
Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.