Št. produktov: 0
03.10.2017
Roza humus z rdečo peso lahko postane tvoja najljubša priloga zraven vsakega obroka, saj se odlično poda k vsem. Naj se gre za solato, sendvič, čips ali zelenjavo.. Pečena pesa naredi kremasto žameten in popolnoma edinstven humus.
Pečena pesa doda k humusu nežen priokus in čudovito roza barvo. Vsaka pečena zelenjava je nekaj posebnega, saj peka ojača okus in sladkost le-te, plus, da pridobi tudi lepo živahno barvo.
Humus je odličen prigrizek, ker je poln vlaknin in beljakovin, narejen je iz zdravih živili, polnih vitaminov in mineralov. Ne vsebuje glutena, prav tako je primeren tudi za vegane.
Recept za humus z rdečo peso je resnično enostaven, edino kar nam vzame malce časa je, da počakamo, da se pesa speče v pečici. Razen tega lahko narediš hummus v manj kot 5 minutah!
1. Pečico segrejemo na 190 stopinj.
2. Rdečo peso olupimo in zavijemo v folijo, ko se pečica ogreje jo položimo na srednjo rešeto in pečemo cca. 45 - 55 min oz. dokler se pesa ne zmehča. Ko smo se prepričali, da je pesa dovolj pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi
3. Rdečo peso narežemo na kocke in jo skupaj z ostalimi sestavinami (čičeriko, česnom, limoninim soko, tahini, kumino in ostalimi začimbami) zmiksamo dokler ne postane gladko.
4. Humus postrežemo v skodelici, po vrhu pokapljamo z oljem in peteršiljem.
5. Postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se ohladi in postrežemo z narezano zelenjavo ali krekerji.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.