Št. produktov: 0
28.06.2017
Enostavna poletna juh'ca le iz 5 sestavin, grahova jun'ca z meto - idealna za vroče poletne dni. Juh'ca se lahko je topla ali hladna, ravno zato je idealna za poletne dni.
Sama sem velika ljubiteljica juh. Obstaja toliko različic in okusov zelenjavnih juh, med katerimi lahko izbiramo. Juho bi lahko jedli vsak dan in še vedno bi se lahko spomnili kakšne nove kombinacije - pri kuhanju juh je le nebo meja.
Dvomim, da je komurkoli v veselje po napornem dnevu stati za štedilnikom slabo uro ali več, a to vseeno ne pomeni, da so rešitev v naprej pripravljeni obroki - princip, pogrej in pojej. Zato sem v knjigi izdelal vsak recept, ki vsebuje samo 5 sestavin. Za mene, so večerje s 5 sestavinami ali manj popolnoma obvladljive, tudi v dneh, ko se mi ne da kuhati.
Grahova juha z meto je polna svežih okusov je lahka in kremasta, tako, da ni potrebe po uporabi kakršne koli smetane. Plus, da bo tako juha toliko bolj zdrava, saj ne bo tako zelo mastna - bonus!
Juha ima sladek okus od graha, kanček čebule in na koncu malce okusa po svežih listih poprove mete.
grah 500g (svež ali zmrznjen)
1 manjša čebula
6 listkov mete
2 manjša oz srednja krompirja
osnova za juho - kokošja ali goveja
oljčno olje
sol in poper
1. Na ponvi segrejemo žličko oljčne olja, ko je olje segrete v ponvo stresemo narezano čebulo in jo nato pražimo dokler se ne zmehča.
2. Krompirja operemo, olupimo in narežemo na manjše kocke (tako bo hitreje kuhan). Narezan kromper vržemo v lonec z vročo vodo, kuhamo ga cca. 5 min. V lonec dodamo jušno osnovo in kuhamo 10 min, nato dodamo grah in kuhamo nadaljnih 5-8 min. Ko je grah in ostala zelenjava kuhana, lonec odstavimo. V lonec dodamo listke sveže mete in nato vse skupaj s paličnim mešalniko zmešamo, dokler ni popolnoma gladka.
Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.