Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Filane paprike

Filane paprike

18.12.2016

Ja, to niso klasične filane paprike. Čeprav, če boste te paprike prerezali na pol, bo izgled precej podoben tistemu »ta pravemu«.
V tej pisani druščini paprik se skrivajo pirini špagetki in z dodanimi izbranimi sestavinami. 

Naša Sandra ima rada, da je krožnik barvit, včasih tako lušten, da sploh ne bi pojedla kar je na njem, ampak bi samo gledala.

SESTAVINE

  • paprika (rdeča, zelena, rumena)
  • 2x paradižnik
  • por
  • peteršilj
  • bazilika
  • nariban sir + parmezan
  • mandlji
  • 170 g pirinih špagetov

Recept: Filane paprike

PRIPRAVA:

Segrejemo pečico. Pripravimo paprike – prerežemo čez polovico, če so velike, če so majhe odrežemo pecelj, operemo. Pekač s čopičem na tanko premažemo z olivnim oljem, prav tako tudi paprike. Med tem ko pripravljamo testenine in zelenjavo, jih pečemo na 200. Kuhat damo pirine špagete. Popražimo mandlje in jih damo na stran. Paradižnik olupimo in ga drobno nasekljamo, skoraj spasiramo. Na ponvi popražimo, solimo in počakamo da pusti vodo, dodamo por, peteršilj in baziliko. Nekaj minut mešamo nato, dodamo kuhane špagete, nariban sir in parmezan ter mandlje.

Recept: Filane paprike

Iz pečice vzamemo paprike, navijemo špagete in z njimi nafilamo paprike ter jih za dodatnih 10 min postavimo v pečico. 

Postrežemo še vroče! 

Recept: Filane paprike

Pa dober tek! :)

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.