Št. produktov: 0
07.11.2019
Kot vsako jesen imamo tudi to jesen veliko mandarin, še posebej zato, ker jih dobivamo iz doline Neretve - sveže in sočne. Letos smo se odločili, da jih uporabimo v slaščicah. Naredili smo enostavno torto z mandarinami, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Prileže se k vsaki priložnosti.
Mandarine položimo v veliko ponev in prekrijemo z vodo. Počakamo, da zavrejo, zmanjšamo toploto na sredino in kuhamo 1 uro, dokler ne postane mehka. Odcedimo. Pripravimo pire iz mandarin. Pečico segrejemo na 200 ° C. V posodo dodamo moko, jajca in sladkor, kislo smetano, dobro zmešamo vse skupaj, nato dodamo pecilni prašek-divji kvas, na koncu vmešamo mandarinski pire. Zmes vlijemo v pekač. Pečemo 50 minut. Pekač popolnoma ohladimo. Posujte s sladkorjem v prahu in okrasite s koščki mandarin.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.