Št. produktov: 0
17.07.2019
Enostavna, a nadvse okusna krhka pita z jagodičevjem za ljubitelje krhkega testa in sadnega nadeva. Sama priprava testa je zelo enostavna, priprava nadeva pa še bolj. In okus? Simfonija okusnega krhkega testa in okusa sočnih borovnic, malin… Verjemite, zaželeli si boste več kot en kos.
Testo
Nadev
V veliki posodi zmešamo moko, sol in sladkor. Dodamo hladno, narezano maslo. Maslo in moko raztrgamo med prsti, dokler ne spominja na grob pesek. Dodamo vodo in mešamo testo s konicami prstov hitro in rahlo vgnetemo maščobo v moko ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna, podobna drobtinam. Če je mešanica videti preveč suha, ji dodamo še malo tekočine. S hladnimi rokami vse hitro pognetemo v gladko testo. Narejeno testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik za eno uro.
Medtem pripravimo nadev. Borovnice, maline, sladkor, moko, vanilijevo aromo premešamo, da bodo spustile malo svojega soka.
Ko je testo ohlajeno, odtrgamo približno četrtino, ki jo bomo uporabili za mrežo, preostalo razvaljamo in položimo v namaščen pekač. Dno nekajkrat prebodemo z vilicami.
Na testo naložimo nadev, iz preostalega testa sestavimo mrežo. Z jajcem premažemo testo na koncu in posujemo s sladkorjem.
Postavimo v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija. Pečemo približno pol ure oz. toliko časa, da se testo lepo zlato rjavo zapeče. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.