Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Poletna pita z jagodičevjem

Poletna pita z jagodičevjem

17.07.2019

Enostavna, a nadvse okusna krhka pita z jagodičevjem za ljubitelje krhkega testa in sadnega nadeva.  Sama priprava testa je zelo enostavna, priprava nadeva pa še bolj. In okus? Simfonija okusnega krhkega testa in okusa sočnih borovnic, malin… Verjemite, zaželeli si boste več kot en kos.




SESTAVINE:

Testo

  • 315 g univerzalne moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 žlica granuliranega sladkorja
  • 225 g masla
  • 4-8 žlic ledene vode

Nadev

  • 200 g borovnic
  • 200 g malin
  • 6 žlic sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 1 žlička vanilijeve arome
  • 1 jajce

 

Pita z jagodičevjem

Pita z jagodičevjem

 

Pita z jagodičevjem


Pita z jagodičevjem


PRIPRAVA:

V veliki posodi zmešamo moko, sol in sladkor. Dodamo hladno, narezano maslo. Maslo in moko raztrgamo med prsti, dokler ne spominja na grob pesek. Dodamo vodo in mešamo testo s konicami prstov hitro in rahlo vgnetemo maščobo v moko ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna, podobna drobtinam. Če je mešanica videti preveč suha, ji dodamo še malo tekočine. S hladnimi rokami vse hitro pognetemo v gladko testo. Narejeno testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik za eno uro.

Medtem pripravimo nadev. Borovnice, maline, sladkor, moko, vanilijevo aromo premešamo, da bodo spustile malo svojega soka.

Ko je testo ohlajeno, odtrgamo približno četrtino, ki jo bomo uporabili za mrežo, preostalo razvaljamo in položimo v namaščen pekač. Dno nekajkrat prebodemo z vilicami.

Na testo naložimo nadev, iz preostalega testa sestavimo mrežo. Z jajcem premažemo testo na koncu in posujemo s sladkorjem.

Postavimo v pečico, ogreto na 190 stopinj Celzija. Pečemo približno pol ure oz. toliko časa, da se testo lepo zlato rjavo zapeče. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.


Pita z jagodičevjem

Pita z jagodičevjem

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.