Št. produktov: 0
09.02.2020
Polnjena buča maslenka je sijajni primer zdrave in okusne hrane, ki vsebuje vse prave sezonske okuse. Buča je polnjena z vsemi pomembnimi hranilnimi sestavinami (vitamini, minerali in vlakninami).
Jed je kot naročena za hitro pripravljeno kosilo ali večerjo, ki je prav tako primerna tudi za vegane in vegetarijance.
Kombinacija maslenke, čičerike, granatnega jabolka ter peteršilja jed naredi res nekaj posebnega. Piko na i doda sok in lupinica pomaranče, ki jed naredi izjemno okusno.
Pečico ogrejemo na 220 C. Medtem, ko se nam pečiča greje se lotimo priprave buče.
Bučo razpolovimo in ji izdolbemo peške, jo posolimo, popopramo in poškropimo z žlico oljčnega olja. Nato jo damo v pečico za 45 - 50 min oz. toliko, da bo postala mehka. Ko je dovolj pečena jo odstranimo iz pečiče in pustimo, da se ohladi, a le toliko, da ji lahko izdolbemo meso. Izdolbemo toliko mesa, da bo ob robu še vedno ostalo 1 cm debeline.
Temperaturo pečiče spustimo na 190 C.
Medtem, ko se buča peče se lotimo kuhe kvinoje. V lonec v razmerju 3:1 vlijemo vodo, jušno osnovo in zavremo ter dodamo kvinojo in kuhamo pokrito na manjšem ognju, dokler se večina tekočine ne absorbira (cca. 12 min). Kvinojo po kuhanju odstranimo iz ognja in pustimo v posodi pokrito še nadaljnih 10 min.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo česen, origano, sol in poper. Vse skupaj pražimo kakšnih 30 sekund, toliko, da česen spusti svojo aromo. Ponev odstavimo in vanjo vmešamo izdolbeno meso buče, čičeriko, peteršilj, lupinico pomaranče, žlico pomarančnega soka, kvinojo in očiščeno granatno jabolko. Bučo napolnimo s pripravljeno maso, potresemo s sirom in jo nato postavimo nazaj v pečico za 10 min.
Postrežemo toplo.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.