Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Češnjevo pecivo

Češnjevo pecivo

23.05.2017

Preprost recept za češnjevo pecivo. Postreže se ga lahko kar tako ali pa s kepico vanilijevega sladoleda. Ta okusna sladica iz svežih, sladkih, češenj bo navdušil vsakogar. 

Najboljša stvar pri pecivu je, da je enostavno za pripravit, ter da se lahko uporabi katerokoli sadje, ki ga imate radi. 

Sestavine:

  • 100g masla ali margarine
  • 100g sladkorja 
  • 4 jajca (rumenjake ločimo od beljakov)
  • 1 vanili sladkor
  • 250g moke 
  • 1 pecilni prašek
  • 1dcl mleka 
  • češnje 500 - 700g (oz katerokoli drugo sadje)
  • sladkor v prahu

Postopek:

1. Češnje temeljito operemo, ter jim odstranimo koščice. Iz beljakov, ki smo jih ločili od rumenjakov naredimo sneg.

2. V skledi najprej zmešamo maslo (maslo mora biti sobne temperatur) in sladkor nato dodamo štiri rumenjake, vanili sladkor ter ponovno zmešamo. K masi dodamo moko in pecilni prašek ter zmešamo nato dodamo mleko in vse skupaj ponovno zmešamo. Na koncu postopoma k masi dodajamo sneg iz beljakov in ga nežno vmešavamo, tako bo pecivo ostalo bolj rahlo. 

3. Pečico ogrejemo na 180C ter damo pecivo v prvi fazi peči za 3-4 minute, toliko, da le malenkost zakrkne. Nato ga vzamemo iz pečice in na njega potresemo češnje. 

4. Pecivo postavimo nazaj v pečico in pečemo še nadaljnjih 20 minutk toliko, da testo lepo zlati. 

5. Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in postavimo na stran da se malenkost ohladi. Na malenkost ohlajeno pecivo potresemo sladkor v prahu.

6. Postrežemo mlačno oz. ohlajeno.

Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.