Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pečena jabolka z grškim jogurtom

Pečena jabolka z grškim jogurtom

06.02.2017

Super kombinacija za ljudi, ki zjutraj niso vajeni jesti obilnejših obrokov, ampak vseeno zajtrkujejo. Idealno tudi za tiste, ki svojega zajtrka še ne jeste. Nikoli ni prepozno, da ga začnete.

Zdi se, da ljudje ob vprašanju zakaj ne zajtrkujejo, velikokrat, kot izgovor uporabijo čas, češ, da zjutraj pa res nimajo časa še zajtrkovati.  Vsekakor določeni zajtrki vzamejo malenkost več časa, priprava tega, pa vam bo vzela 5 minut. En dremež manj. 

Recept: Pečena jabolka z grškim jogurtom

SESTAVINE:

  • jabolko
  • grški jogurt
  • med 
  • cimet
  • par kapljic limoninega soka
  • brazilski oreh 
  • žlička arašidovega masla
  • kokosovo olje

Recept: Pečena jabolka z grškim jogurtom

PRIPRAVA: 

Jabolko narežemo na koščke in pokapamo z limoninim sokom. V ponev damo pol žlice kokosovega olja, in ko se segreje dodamo jabolko. Pečemo nekje 2 minuti oz. toliko da jabolka dobijo lepo barvo, nato posujemo s cimetom, dobro premešamo in po pol minute odstavimo. Jaz imam rada jabolka še čvrsta a vseeno zapečena. Na krožnik serviramo samo še jogurt (ki ga jaz zmešam s parimi žlicami vode v redkejšo in gladko strukturo), v katerega dodamo slabo žlico arašidovega masla in nasekljan brazilski oreh. Topla jabolka položimo poleg jogurta, ki so poleg svežega jogurta odlična kombinacija. Prelijemo še z malo medu, tako po jabolkih kot po jogurtu. 

Recept: Pečena jabolka z grškim jogurtom

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

Sestavi svojo gajbico TUKAJ

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.