Št. produktov: 0
18.11.2019
Si privoščite za zajtrk kdaj kako sladico? Na primer kos torte, pecivo ali kaj drugega? Meni to paše predvsem med vikendom. Saj imamo takrat radi tako hrano, bolj za dušo, kajne? ;)
Tokratna sladica v kozarcu je lahko bolj zdrava izbira sladice kako uro po kosilu ali pa si kozarček ali dva privoščite kar za zajtrk.
POMEMBNO – za boljši okus in strukturo
Banano, olupljeno in narezano na koščke in kaki predhodno zamrznemo – jaz sem to naredila čez noč. Kako rabi malo dlje časa da potem odmrzne toliko, da ga lahko pretlačimo s paličnim mešalniko (cca. uro – pred tem ga olupimo. Lahko ga daste v zamrzovalnik samo toliko da začne zmrzovati. Zamrznjena banana je ready za miksanje v 10 -15 minutah. Struktura bo lepo kremasta in mrzla – občutek boste imeli kot da jeste sladoled. ☺
Posebej pretlačite s paličnim mešalnikom banane in kaki. Kakiju dodamo malo cimeta in po želji tudi malo ruma. V kozarec damo 2 žlici banane, nadrobimo piškot in pol do dva, čez položimo 2 žlici grškega jogurta, in nazadnje kakijevo kremo. Okrasimo z orehi in še malo cimeta. Nič ne bo narobe, če vam sladica v hladilniku ostane tudi do naslednjega dne.
Kaki so stari Grki imenovali sadež bogov. V jesenskem času, ko imamo na voljo kaki, lahko z njim vnesemo veliko več vitamin C in A, kot npr. z jabolkom. Seveda to ne pomeni, da jabolk takrat ne jemo. Bogat je še z drugimi vitamini, med njimi tudi B kompleksom in rudninami. Vsebuje veliko vlaknin, s katerimi pripomoremo k urejeni prebavi. Kljub temu, da vsebuje kar nekaj sladkorja ima malo kalorij. Njegova uporaba je vsestranska. Poleg neskončno možnih kombinacij v kulinariki, lahko iz njega pripravite tudi masko za obraz – za lepši tem in mehkejšo kožo, ali pa kot piling proti celulitu v kombinaciji s kavo.
Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.