Št. produktov: 0
16.02.2020
Ti zmrznjeni čokoladni poljubčki z arašidovim maslom so popolna zdrava poslastica, ko nam pade cuk'r. Shranite jih v zamrzovalnik za prigrizek in uživajte brez slabe vesti, saj dva poljubčka vsebujeta manj kot 100 kalorij.
Recepti ne postanejo veliko enostavnejši od tega in če ni to razlog #1 zakaj je ta recept eden izmed naših najljubših, je pa zagotovo #2. :) Popolna sladica za po večerji, ko nam pade cuk'r.
Če smo popolnoma iskreni nam skoraj vsak dan po večerji zadiši nekaj sladkega (vsaj pri naši hiši) in zato je ta sladica tako idealna, saj kljub temu, da je sladka, še vedno ostaja zdrava - naravno sladka.
Je banana zdrav sadež ali ima preveč sladkorja?
Banane so odlične za vsakodnevno uživanje, saj vsebujejo pomembne vitamine in minerale, ki so ključni za naše zdravje in dobre počutje. Prednost banan je tudi njihov okus, ki sladek in sam po sebi že malce spominja na sladico. Seveda pa, banane kot vso ostalo sadje vsebujejo sladkor, vendar je le-to naravno in je odličen vir ogljikovih hidratov, ki so ključni za energijo.
Kaj pa kombinacija banane in arašidovega masla?
Ta kombinacija je pravzaprav popolna kombinacija za prigrizek ali sladico. Cilj vsakega obroka, naj si bodi sladica, malica ali kosilo, je, da vsebuje zdrave maščobe, beljakovine in vlaknine ter še mnogo več. Arašidovo maslo vsebuje maščobe in beljakovine, banane pa vlaknine, vitamine in minerale. Torej banana in arašidovo maslo sta slastna in zdrava kombinacija. Vedno pa pravimo, vsaka star je zdrava, če se le to uživa v zmernih količinah. :)
Začnimo s pripravo banan - olupimo jih in narežemo na kroge, debele približno 1/4 palca.
Pripravimo si dva krožnika, na katera položimo peko papir. Arašidovo maslo razmažemo na eno plast banane in nato drugo položimo čez. Kot da pripravljamo male sendviče iz banane! :) Postopek ponovimo, dokler ne porabimo vseh rezin banan in imamo približno 30 "poljubčkov".
Na krožnika položimo grižljaje in jih nato postavimo v zamrzovalnik za vsaj 2 uri, da se strdijo.
Ko se sendviči banane in arašidovega masla strdijo, se lotimo čokolade. V manjšo skledo dodamo temno čokolado in kokosovo maslo. Na srednjem ognju ju mešamo toliko časa, da se čokolada ne stopi - to ne bi smelo trajati več kot dve minuti!
Iz zmrzovalnika vzamemo zamrznjene bananine poljubčke in jih do polovice potopimo v stopljeno čokolado. Bananine poljubčke pomočene v čokolado položimo nazaj na pekač. Bananine sendviče smo potopili le do sredine, saj jih tako lažje zgrabimo brez, da si umažemo prste, ko jih jemo. :) Ko so vsi bananini poljubčki pomočeni v čokolado, jih postavimo nazaj v zamrzovalnik, da se lahko ponovno strdijo. V zmrzovalniku jih pustimo 2-3 ure.
V kolikor si jih boste pripravili na zalogo, le to storite brez težav, saj poljubčki v zmrzovalniku zdržijo vse do 2 meseca.
Dober tek! :)
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.