Št. produktov: 0
10.05.2020
Poletje na krožniku, jagodni oblak je popolna poletna sladica. Sladica iz beljakov je dopolnjena s sladko smetano, in lokalnimi svežimi jagodami.
Pavlova sladica je narejena s tako enostavnimi sestavinami, kot so beljaki in sladkor. Torta se peče le toliko, da se zunaj "strdi", medtem, ko mora notranja ostati krhka in mehka. Najpogostejši prelivi za to sladico je rahlo stepena smetana in jagode ali pire iz pasijonke.
V našem receptu smo tokrat uporabili sveže lokalne jagode iz kmetije Šketelj.
SESTAVINE:
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 110 C. Beljake stepamo z mešalnikom 35 sekund. Med mešanjem na srednji hitrosti dodamo sladkor v prahu. Na visoki hitrosti stepamo toliko časa, da se ves sladkor raztopi (5-10 minut). Dodamo škrob in premešamo z lopatko. Model za peko obložimo s papirjem za peko. Beljakovo maso naložimo v krog s premerom 20 cm. Na sredini kroga naredimo vdolbino s premerom približno 12 cm (na dnu mora ostati vsaj 1 cm višine beljakove mase). Pečemo 60 minut, ugasnemo pečico in pustimo, da se ohladi v pečici. Jagode narežemo na polovice oz. po želji in zmešamo s sladkorjem. Pustimo stati 10 minut, medtem stepemo smetano. Tik preden torto postrežemo, napolnimo vdolbino na sredini s sladko smetano, nanjo pa položimo marinirane jagode.
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.