Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

11.07.2017

Sladica, ki bo postala poletni hit.Slavna kombinacija svežih breskev, vanilijevega sladoleda s prelivom medu in popečenih mandljev. Kot bi jedli domačo breskovo pito - brez vsega dela in kalorij! Nič ni boljšega kot sočna domača breskev v vročem poletnem dnevu. 

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • breskve 4 kom
  • vanilijev sladoled (za vsako polovičko breskve 1 kepica)
  • mandlji 100g
  • med 2 jušni žlici
Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji
Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

PRIPRAVA:

Izberemo srednje velike domače breskve, jih operemo in razpolovimo ter jim izdolbemo koščice. Breskve lahko popečemo ali v pečici, na žaru ali na toasterju, jaz sem jih popekla kar na toasterju. Toaster ogrejemo na maksimum, breskve pečemo približno 10 min oz. toliko, da se ne omehčajo. Medtem, ko se nam breskve pečejo, na hitro nasekljamo mandlje in jih popražimo na ponvi, le toliko, da pozlatijo.

Popečene breskve odstranimo iz toasterja, na vsako polovičko serviramo po kepico vanilijevega sladoleda, posujemo z mandlji ter jih pokapljamo z medom in ta-da sladica je pripravljena. :) Postrežemo še tople. 

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

Pečene breskve s sladoledom, medom in mandlji

Avtor: Urša Čoko
Fotografije: Urša Čoko

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.