Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Zelenjavni Kus Kus

Zelenjavni Kus Kus

20.02.2017

Če na hitro pogledam tale krožnik, se tudi meni na hitro zazdi, da bi lahko mogoče ostala malce lačna. Kot da nekaj manjka. Obljubim, da v vsaj kakšnem od naslednjih receptov kosil vključim tudi meso. :)) Obljubim pa tudi, da, ko boste pojedli ta krožnik, ne boste ostali lačni. Niti ne boste lačni čez eno uro. 

Sestavine za 2 osebi:

  • polnozrnati kus kus (100-120g)
  • šampinjoni 
  • por
  • koromač
  • rdeča paprika
  • čičerika
  • indijski oreščki
  • česen
  • začimbe: sol, poper

Recept: Zelenjavni Kus Kus

Priprava:

Omaka

Papriko operemo, narežemo popečemo (lahko na plošči na štedilniku) toliko, da lahko odstranimo kožo. Narežemo na trakove, dodamo v posodo, kamor smo predhodno dodali čičeriko, manjšo pest indijskih oreščkov in strok česna. Dodamo 0,5 dcl vode. Miksamo da dobimo srednje tekočo omako. Postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo ostalo. 

Recept: Zelenjavni Kus Kus

Krožnik:

Šampinjone, koromač in por narežemo. Na olivnem olju najprej pražimo šampinjone, nekje na polovici pa dodamo še ostali dve sestavini. Vmes solimo.  Kuskus pripravimo po navodilu. Samo prelijemo z vročo vodo.

Na krožnik serviramo pripravljeno, da pa bomo naš obrok še obogatili, dodamo še narezan avokado, katerega smo pokapali z limono in posuli s sveže mletim poprom.

Pa dober tek! :)

Recept: Zelenjavni Kus Kus

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

Sestavi svojo gajbico TUKAJ

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.