Št. produktov: 0
06.02.2017
Zelo bogata in nasitna juha, ki bi skoraj da lahko služila kot glavni obrok. Prvič sem v juho vmešala tudi sadje, tokrat sem izbrala hruško. Ker ima tudi krompir sladek okus, se mi je zdelo, da ne bom zgrešila s kombinacijo.
Preizkusila sem tudi neko varianto, ko sem namesto čičerike dodala granatno jabolko, zaradi sladko-kiselkastega okusa, vendar je limeta za malo kislega okusa boljša izbira. J In pa popečena čičerika. Oh, na to pa le ne pozabite! Je taka pika na I.
SESTAVINE:
Pogojno: smetana za kuhanje ali katerakoli rastlinska smetana za kuhanje (npr. sojina, ovsena, itd.).
PRIPRAVA:
Predpriprava:
Čičeriko namočimo čez noč in naslednji dan kuhamo cca 45 min. Operemo in narežemo sestavine – cvetačo, krompir, hruško, čebulo, česen. Pripravimo posodo v kateri kuhamo krompir. Medtem na olju prepražimo čebulo, in česen, dodamo cvetačo, začinimo z curryjem in pokapamo s par kapljicami limete. Po parih minutah dodamo cvetačo in hruško krompirju, ter dodamo vodo. Kuhamo še cca. 5 min oz toliko da se zelenjava zmehča. Medtem na ponvi popražimo čičeriko, da dobi lepo zlato-rumeno barvo.
Vzamemo palični mešalnik in pasiramo. Če vam je juha pregosta, postopoma dodajate malo vode.
Po želji dodamo lahko dodamo tudi par žlic smetane za kuhanje, v tem primeru pristavimo na ogenj še za dodatni 2 minuti.
Ko serviramo dodamo še čičeriko in po želji še malo limetinega soka.
Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov
Sestavi svojo gajbico TUKAJ
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.