Št. produktov: 0
03.01.2017
V teh malo bolj "norih" prazničnih dneh, kjer letamo sem in tja, nam za kuho ne preostane kaj veliko časa. Če ga že preživimo v kuhinji, verjetno pečemo piškote, potico ali kakšno drugo dobroto. Testenine so hitro pripravljene in so idealne za kosilo tudi na zadnji dan v letu, kjer bomo po vsej verjetnosti porabili.
Sestavine:
testenine (peresniki - na sliki brezglutenski, zato tud bolj močna rumena barva)
šampinjoni
čebula
česen
začimbe: timijan, bazilika, sol in poper
smetana za kuhanje
mascarpone
Priprava:
Testenine se približno kuhajo 9 minut. Med kuhanjem testenin pripravimo omako. Na olivnem olju na hitro popražimo rdečo čebulo in česen, nato dodamo se šampinjone. Če je ponva vmes že presuha lahko dodajate po malo vode, da se čebula in česen ne bosta zažgala. :) Ko šampinjoni dobijo lepo barvo dodamo žlico mascarponeja in nekaj smetane za kuhanje. Kuhamo par minut proti koncu pa dodamo se začimbe. Kuhane peresnike pretresemo v ponev dobro premešamo in kosilo je gotovo. Za ljubitelje se bolj kremastih okusov pa seveda ne sme manjkati parmezan.
Pa dober tek! :)
Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.