Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Vitki som v družbi zelenjave

Vitki som v družbi zelenjave

18.12.2016

Vsega po malo, ampak, ker je vsega po malo ravno prav, vas bo krožnik kakovostno nasitil. Tale krompirček, ki vas zlato rumeno gleda iz krožnika, je bil eden boljših krompirjev, kar sem jih jedla zadnje čase, če ne kar zadnje leto. Tako okusen, da bi ga pojedla lahko več kot običajno.

Naša kuharica Sandra naravnost obožuje krompir, vendar ga vseeno pojem v manjših količinah. Ne, ker bi takrat, ko ga je pazila in razmišljala, da ga ne sme preveč, ampak enostavno ji zadostuje manjša količina, na primer 2 do 3 žlice pire krompirja.

RECEPT: VITKI SOM V DRUŽBI ZELENJAVE

SESTAVINE (za dve osebi):

  • krompir 
  • riba: vitki som + koruzna moka
  • cvetača 
  • bučke
  • grah
  • čebula
  • česen
  • olivno olje
  • paprika v prahu
  • peteršilj
  • sol
RECEPT: VITKI SOM V DRUŽBI ZELENJAVE

PRIPRAVA:

Odtajamo file vitkega soma, dobro popivnamo vodo, ki jo spusti. Kasneje narežemo na manjše koščke ter jih samo v koruzno moko in spečemo. Olupimo poljubno količino krompirja, narežemo na manjše do srednje velike kose, ter v slani vodi na hitro pokuhamo (max 5 min). Preložimo v pekač, dodamo rdečo papriko v prahu, peteršilj, najbolje svež, olje, ter premešamo. Damo za 10-15 min v pečico, nato dodamo še rdečo čebulo in česen.

CVETAČNI PIRE

Operemo in nacvetkamo 1/3 cvetače ter joj kuhamo v deci in pol vode dobrih 5-7 min oz. toliko da se zmehča – vmes mešamo. Nato jo preložimo v blender, dodamo en strok narezanega česna (če imate radi pikantno dodajte dva), 3 žličke masla, malo soli in sveže mletega popra. Zmiksamo v gladko zmes. Če nam med kuhanje ostane še kaj vode, jo lahko dodamo v blender, vendar je res ne sme biti preveč. 

RECEPT: VITKI SOM V DRUŽBI ZELENJAVE

BUČKIN PIRE

Operemo in narežemo neolupljeno bučko. V zelo majhni količini vode (toliko da je prekrito dno posodice) jo kuhamo max 5 min. Enako kot cvetačni pire bučko zmiksamo v gladek pire. V bučni pire sem dodala samo maslo, sol in poper.

Vse skupaj dekoriramo na krožniku, za piko na I pa dodamo še malo graha.

 RECEPT: VITKI SOM V DRUŽBI ZELENJAVE

Pa dober tek. :)

Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.