Št. produktov: 0
18.12.2016
Vsega po malo, ampak, ker je vsega po malo ravno prav, vas bo krožnik kakovostno nasitil. Tale krompirček, ki vas zlato rumeno gleda iz krožnika, je bil eden boljših krompirjev, kar sem jih jedla zadnje čase, če ne kar zadnje leto. Tako okusen, da bi ga pojedla lahko več kot običajno.
Naša kuharica Sandra naravnost obožuje krompir, vendar ga vseeno pojem v manjših količinah. Ne, ker bi takrat, ko ga je pazila in razmišljala, da ga ne sme preveč, ampak enostavno ji zadostuje manjša količina, na primer 2 do 3 žlice pire krompirja.
SESTAVINE (za dve osebi):
PRIPRAVA:
Odtajamo file vitkega soma, dobro popivnamo vodo, ki jo spusti. Kasneje narežemo na manjše koščke ter jih samo v koruzno moko in spečemo. Olupimo poljubno količino krompirja, narežemo na manjše do srednje velike kose, ter v slani vodi na hitro pokuhamo (max 5 min). Preložimo v pekač, dodamo rdečo papriko v prahu, peteršilj, najbolje svež, olje, ter premešamo. Damo za 10-15 min v pečico, nato dodamo še rdečo čebulo in česen.
CVETAČNI PIRE
Operemo in nacvetkamo 1/3 cvetače ter joj kuhamo v deci in pol vode dobrih 5-7 min oz. toliko da se zmehča – vmes mešamo. Nato jo preložimo v blender, dodamo en strok narezanega česna (če imate radi pikantno dodajte dva), 3 žličke masla, malo soli in sveže mletega popra. Zmiksamo v gladko zmes. Če nam med kuhanje ostane še kaj vode, jo lahko dodamo v blender, vendar je res ne sme biti preveč.
BUČKIN PIRE
Operemo in narežemo neolupljeno bučko. V zelo majhni količini vode (toliko da je prekrito dno posodice) jo kuhamo max 5 min. Enako kot cvetačni pire bučko zmiksamo v gladek pire. V bučni pire sem dodala samo maslo, sol in poper.
Vse skupaj dekoriramo na krožniku, za piko na I pa dodamo še malo graha.
Pa dober tek. :)
Za Gajbica.si - Avtor recepta: Sandra Salihovič – Mavrica Okusov
Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših akcijah, novostih, receptih in zanimivostih.